Hakkari'de gösteriye polis saldırdı

Hakkari'de 15 yaşındaki S.T.'nin özel harekat polisi tarafından silah dipçiği ile öldüresiye dövülmesini protesto eden bin 500 kadar vatandaşa polis saldırdı.

soL (HABER MERKEZİ) 23 Nisan günü DTP'ye yönelik operasyonları protesto olayları sırasında 15 yaşındaki S.T.'nin silah dipçiği ile öldüresiye dövülmesini protesto eden iki bine yakın Hakkarili, DTP İl Binası önünde bir araya geldi.

DTP Hakkâri Milletvekili Hemit Geylani, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Hakkâri Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, DTP il ve ilçe yönetici ile belediye başkanların bulunduğu ikibine yakın kişi belediye önüne yürüdü.

Yürüyüş sırasında "katil devlet hesap verecek" "baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atan kitle özel harekat polisinin, 15 yaşındaki S.T'yi dövdüğünü gösteren fotoğrafları taşıdı. Belediye önüne gelen kitleye hitaben konuşan Geyalni, Buldan ve Karabaş olayları kınayarak bütün girişimleri başlatacaklarını açıkladı.

Milletvekillerinin açıklamalarından sonra DTP İl Başkan Vekili İsmail Akboğa, Hakkari'de 23 Nisan'da yaşanan olayları kınayarak, olaylara sessiz kalmayacakların söyledi. Hakkari'de yaşanan olayların bütün detaylarıyla araştırılmasını isteyen Akboğa, olaylar açığa çıkarılmadığı sürece eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından parti binasının önüne dönerek eylemlerine son vermeye hazırlanan kitleye polisler bir anda biber gazları ve taziykli suyla müdahale etti. Polis amirleriyle tartışan Buldan "daha dün bir insanı öldürdünüz bu ne kadar devam edecek? Yeni çocuklar mı öldüreceksiniz?" diyerek tepki gösterdi.