Güler Zere kansere yakalandı

DHKP-C’ye üye olduğu gerekçesiyle 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Güler Zere cezaevindeki 14. yılında damak kanserine yakalandı. Damağının yarısı kulağına kadar alınan 37 yaşındaki Zere yaşam savaşı veriyor.

soL (ADANA) 1995 yılında yasadışı örgüt üyesi olmak ve eylemlere katılmak gerekçesiyle Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından 34 yıl hapse mahkum edilen Güler Zere kansere yakalandı. Malatya Cezaevi'nde bir süre yatan Zere, daha sonra Elbistan Cezaevi'ne, buradan da Adana'nın Karataş ilçesinde bulunan cezaevine sevkedildi. Zere, cezasının 14. yılını doldurduğunda damak kanserine yakalanarak hayat mücadelesi vermeye başladı.
Zere'nin babası Haydar Zere, kızının yeterince tedavi edilememesinden şikayetçi. Zere, Kızının cezaevi tarafından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne getirildiğini ancak hiçbir tahlil yapılmadan geri gönderildiğini belirtti. Kızının dişindeki et büyüyünce tekrar Balcalı'ya getirildiğini ifade eden Haydar Zere, tahlilin yapıldığını ancak bu sefer yer olmadığı için kızının hastaneye alınmadığını söyledi. Baba Zere, "Bir yıl sonraya gün verildikten sonra kızım tekrar hastaneye getirilmiş. Bu kez kulak burun boğaz ile birlikte ortak tedavi yapılmış. Ve kızımın kanser hastalığına yakalandığı ortaya çıkmış. Kızım damak kanseri şu anda. Damağının bir tarafı kulağına kadar tamamen alındı. Ne konuşabiliyor ne de doğru düzgün bir şey yiyebiliyor" dedi. Haydar Zere, "Kızım, o benim canım ciğerim. Ben Elazığ'dan sürekli Adana'ya gelip gidiyorum. Onu çok kolay göremiyorum. Tedavisini doğru düzgün yaptıramıyorum. Keşke kanser olmasaydı da ömür boyu hapis yatsaydı. Her gün bin kez ölüyoruz. Çok büyük acılar çekiyoruz. Kızım göz göre göre ölüme gidiyor benim elimden bir şey gelmiyor'' dedi.
Güler Zere'nin verdiği yaşam savaşı nedeniyle Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYAD) tarafından hastane önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Aynı zamanda Güler'in tedavisi için Adana'da imza kampanyası başlatıldı.

Sitemizde yer alan Güler Zere haberleri