Göynük'te Aksa'ya karşı mücadele başlıyor

Bölücekova Köyü sınırlarında yapılması planlanan termik santrale karşı köy halkı neler yapılabileceğini tartışmaya başladı

soL (HABER MERKEZİ) Aksa şirketinin toprakları satın almak için kendilerine baskıyı arttırdığını dile getiren köy halkı, Yurtsever Cephe Bolu il örgütünün bölgeye giderek görüşmeler yapmasının ardından hak arama mücadelelerini hızlandırdılar. 2 Haziran 2009 tarihinde yapılan Bolu İl Genel Meclisi toplantısında Bolu'nun Göynük ilçesi Bölücekova Köyü sınırları içerisinde termik santralin inşasına yönelik ÇED raporu onaylanmıştı.
20 Haziran Cumartesi günü köy muhtarı ile birlikte 10 kişilik heyet Bolu YC lokalinde biraraya gelerek, neler yapabileceklerini konuştular. Bolu barosundan bir avukatın da hazır bulunduğu toplantıda, hukuksal prosedür ve yapılması gerekenler konusunda bilgiler paylaşıldı.
Heyet üyeleri bugüne kadar görüştükleri AKP'li ve CHP'li avukatların kendilerinden büyük miktarda paralar istediklerini, santralin açılması gerektiği konusunda ikna edilmeye çalışıldıklarını anlattılar. Aynı zamanda Aksa şirketinin de toprakların kamulaştırmaya gidilmeden satılması yönünde yaptığı tekil "görüşmeler" ile bölge insanın aklını karıştırdığını belirttiler. Köyde büyük bir çoğunluğun termik santral yapılmasına karşı olduğunu, geçimleri olan tarım arazilerini kimseye satmak istemediklerini, çocuklarına ekilip-biçilecek verimli toprakları miras olarak bırakmak istediklerini ancak nasıl davranacaklarını bilmediklerini söylediler. Yurtsever Cephe sözcülerinin örgütlü ve sistemli hareket edildiği takdirde AKP'nin tüccar zihniyetinin karşısında durulabileceğini vurgulamasının ardından, kısa ve uzun vadeli planlamalar yapılarak, toplantı sona erdi.