Gökçek’ten sele büyük önlem!

İstanbul’un ardından bu haftasonu da Ankara’da yağış bekleniyor. Melih Gökçek, önlem olarak Ankaralılar’ı uyardı: Üst katlardaki komşularınızda kalın.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, haftasonu Ankara’da beklenen yoğun yağışlara dönük olarak aldığı önlemleri açıkladı.

Meteorolojinin ''son derece dikkatli olma'' uyarısında bulunduğunu belirten Gökçek, şunları kaydetti: ''Ben kendilerine (Bu yağmur da İstanbul kadar etkili olur mu olmaz mı?) diye sordum. Bu yağış sistemi Orta Akdeniz sistemi üzerinden geliyor. Diğer yağış sisteminin yani İstanbul'da etkili olanın Balkanlar üzerinden geldiğini belirttiler. Fakat çok yoğun olacağı ifade ediliyor. İstanbul gibi bir sıkıntı arz edip etmeyeceğini sorduğumda (olabilir) dediler.''

Melih Gökçek, önlem olarak bir kriz masası kurduklarını belirterek, şunları söyledi: “Özellikle dere yataklarında oturanlar ve bodrum katlarında sık sık evini su basanların çok dikkatli olmaları gerekiyor. Gece yarısı aniden sağanak halinde gelebilecek yağmur çok ciddi sıkıntılar açabilir. Bodrum katında oturanların bu 2 gün içinde çok titiz olmalarını ve tedbirlerini almalarını istirham ediyorum. Sel sularının geçeceği yerlerde bulunanlar, araçlarını dere yataklarına park etmesin, yüksek yerlere park etsinler.”

Bir gazetecinin ''dere yatağı ve bodrum katında oturanların ne tür önlem almalarını önerdiğini'' sorması üzerine Gökçek, şunları söyledi: ''Yani bir kere uykuda yakalanmamaları lazım. Ayrıca da eğer gerçekten ciddi bir tehlike bekliyorlarsa bir üst katta komşuda falan kalmalarında fayda var'' diye konuştu.
(soL - Haber Merkezi)