Gökçek: Saldırı ve tacize uğruyorum

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler yaklaştıkça saldırı ve tacizlere uğradığını, oğlunun evinin basılmak istendiğini iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimler yaklaştıkça saldırı ve tacizlere uğradığını söyledi. Gökçek, "Bir grup terör estiriyor. Benim çocuğum korkusundan ailesini Adana'ya gönderdi. Öyle bir terör estiriliyor ki, soruyorum, bunun ucu nereye kadar gider?" diye sordu.

Melih Gökçek'in oğlu, daha önce birkaç defa kavgaya karışmış, bunlardan bir tanesinde tartıştıkları arabadaki kişilere bir uzakdoğu kılıcı olan katanayla saldırmış, fakat olaydan sonra profesyonel sporcu lisansı olduğu, dolayısıyla kılıcı sportif amaçlar için taşıdığı öğrenilmişti.

Gökçek, Ankara'ya bir "Eyfel Kulesi" dikeceğini açıkladı. Gökçek, "Ankara'nın simgesi olacak yapıya 'Türk Kulesi' adı verilecek dev yapıt Hıdırlıktepe'ye yapılacak. Yabancı turistlere de hitap edecek Kule, Ankara'nın en yüksek tepesi olacak. Türk Kulesi, Eiffel'den daha yüksek olacak. Felaket büyük olmalı ki, anlamı olsun. Oraya çok sayıda turist gelecek" dedi.

Malvarlığı ile ilgili iddialar hakkında ise Gökçek, genel olarak sorulan villa meselesine yanıt vermezken, Ankara'nın büyük iş merkezlerine ortak olduğu, Şangay'da limanı olduğu gibi iddiaları yanıtlamayı tercih etti. Gökçek, "Bunlar sistemli çıkarılıyor. Ben üç defa Çin'e gittim ya. Hemen Şanghay'da limanım oldu. İş bu kadar basit. Allah'ı şahit tutarak söylüyorumArmada'da, Panora'da, Real'de, Metropolitan'da, Antares'te, Kentpark'ta, Cepa'da veya Gordion'da benim, karımın, çocuklarımın veya bizim adımıza başkasının iğne ucu kadar bir payı varsa, dünyanın en onursuz insanı Melih Gökçek'tir. Ama bakın bunu bile bile, kalkıp da bu iftiraları atanlar varsa, öbür dünyada bunun hesabını verecekler" diye konuştu.