Gökçek ODTÜ'den söktüğü ağaçları kuruttu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ODTÜ ormanından söküp Söğütözü Fidanlığı’na gelişigüzel diktirdiği ağaçlar kurudu. Meslek odaları ağaçlar sökülmeden önce taşıma mevsimi olmadığı konusunda uyarmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Mert Taşçılar'ın haberine göre ODTÜ’lülerin canlarını ortaya koyarak korumaya çalıştıkları, ODTÜ Ormanı’ndan geçecek otoban inşaatı için “sökülen” ağaçlar, Ankara Anakent Belediyesi tarafından taşınıp dikildikleri yerde “kurudu”.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Söğütözü Fidanlığı’na taşınan ağaçların bulunduğu yer “fidanlık mezarlığını” andırıyor. Taşıma sırasında bazı ağaçların dallarının kırıldığı görülürken bazı ağaçlar da gelişigüzel dikildiği için yan yattı. Bazı ağaçların köklerinin yarısı topraktan dışarı çıkmış olması gözlerden kaçmadı.

Meslek odaları uyarmıştı
Oysa meslek odaları, ağaçlar sökülmeden önce ağaçların “taşınma mevsimi” olmadığını vurgulamış, mevsiminde taşıma yapılmayan ağaçların yüzde 80’inin kuruduğunun bilimsel olarak tespit edildiğini dile getirmişti. Fidanlıkta kuruyan ağaçların sökümünün yapıldığı sırada da birçok olay yaşanmıştı.

Öte yandan Belediye Başkanı Melih Gökçek’in söküldüğünü kabul ettiği ağaçların yerine refüjlere ve bulvarlara ektiğini her fırsatta belirttiği binlerce ağacın bir kısmının aynı fidanlıkta kuruduğu görüldü.