Gimsa Market'te de özel güvenlik var!

Cemaate yakınlığıyla bilinen Gimsa marketlerinin Ankara Batıkent şubesinden çocuğuna ayakkabı alan bir yurttaş, ayakkabısını değiştirmek için markete döndüğü zaman görevlilerle tartıştı ve marketin özel güvenlikleri tarafından yaka paça dışarı atıldı.

İddiaya göre çocuğuna ayakkabı alan Alparslan Oruçoğlu, aldığı ayakkabı küçük geldiği için değiştirmek üzere Gimsaya gitti. Market yetkilileri, aldığı ayakkabının daha büyüğünün kalmadığını ve isterse parasının iade edilebileceğini belirttiler.

Bunun üzerine fişiyle kasaya giden Oruçoğlu, 16.50 TL'ye aldığı ürünün indirime girmesi bahane edilerek iadesi karşılığında 9.90 tl verileceği söylenince market yetkilileriyle tartışmaya başladı. Özel güvenlik yetkilileri ise hakkını arayan Oruçoğlu'nu hemen yaka paça dışarı atarak susturmaya çalıştılar. Oruçoğlu mağaza girişinde alış-verişe gelenlere uğradığı haksızlığı anlatarak buradan alış-veriş yapmamaları yönünde çağrıda bulunmaya başlayınca, özel güvenlik yeniden müdahale etmeye ve uzaklaştırmaya çalışsa da, çevedekilerin tepkisi üzerine geri adım atmak zorunda kaldı.

Buradaki tepkisine son veren Oruçoğlu, "cemaatçi Gimsa'nın dolandırıcılığı ve AKP zihniyetiyle pervasızlaşan özel güvenliklerin saldırganlığı karşısında sessiz kalmayacağını, tüketici koruma derneğine de başvurarak hakkını sonuna kadar arayacağını" söyledi.

(soL - Ankara)