Gezi Parkı'nda bugün, saz var söz var eylem var...

"Taksim’i yayalaştırma projesi" kapsamında, Gezi Parkı’nın yerine yapılması düşünülen AVM ve Topçu Kışlası’nı istemeyen İstanbul halkı, bugün "Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği" tarafından düzenlenen 1. Gezi Parkı Festival’inde bir araya geldi.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği adına basın açıklaması yapan Nahide Ilgın "Taksim'de yaşayanlar ve Taksim'i yaşatanlar olarak Taksim, Beyoğlu bizim evimiz, işyerimiz sokağımız, mahallemiz, parkımız, kısacası burayı paylaştığımız diğer tüm canlılarla birlikte ortak yaşam alanımız. Burada biz yaşıyoruz ve burayı biz yaşatıyoruz. Halk olarak biz de bilimin, hukukun, Koruma Kurulu'nun düşündüğü gibi düşünüyoruz ve Taksim Yayalaştırma Projesi'ne onay vermiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının devamında şunlar kaydedildi: ''İçinde yaşayan tüm canlıları hiçe sayarak, yaşam alanlarını yok etme pahasına gerçekleştirilmek istenen projelere, doğal olarak karşı duruyor meydanımıza, parkımıza, sinemamıza, pastanemize, tarihimize, doğamıza sahip çıkıyoruz. Bu parka, belki de adımını bile atmamış insanların, bu parkın yok edilmesine dair aldıkları kararı da reddediyoruz. Parkı korumak için şimdiye kadar 80 bin imza toplanıldı. Kışla'nın yapılması halkın sesini duymamak, hakkını gasp etmek anlamına gelir ''

Görüşüne başvurduğumuz Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği kurucusu ve üyesi Mevhibe Gözcelioğlu ise, daha önce de çeşitli eylemlerde bulunduklarını belirterek bundan sonra da çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. AKP’nin şu ana kadar parkı itibarsızlaştırmak için propaganda yürüttüğünü belirten Gözcelioğlu bugün yapılan etkinlikle Gezi Parkı'nın öneminin bir kez daha ortaya çıkacağının altını çizdi.

Basın açıklamasının ardından festival kapsamında, sokak müzisyenleri ile tiyatrocular oyunlarını sergiledi.

Etkinlik büyük bir çoşku ve kalabalık eşliğinde devam ederken, çeşitli konserler ile gece yarısına kadar sürecek.

Tüm gece boyunca Sattas Reggae Band, Kolektif İstanbul, Tahribad-ı İsyan,Yaşar Kurt, Yasemin Mori, Bulutsuzluk Özlemi, Luxus, Korhan Futacı, Büyük Ev Abluka ve Yolda gibi grup ve isimler sahne alacak.

(soL -İstanbul)