'Gezi olmayacaksa Yavuz da olmasın'

Çanakkale'de büfe ve kafeteryaların yıkılmasıyla ortaya çıkan meydan için 'Gezi Parkı' adının gündeme gelmesi üzerine AKP'lilerden itiraz geldi. AKP'nin bu teklifi kabul etmemesine tepki gösteren CHP'liler de Yavuz Selim köprüsünün adının da değişmesi gerektiğini söyledi.

Çanakkale Belediyesi'nin, Kordon Boyu Kentsel Düzenleme Projesi kapsamında ortaya çıkan yeni meydana vereceği isim tartışma konusu oldu.

DHA'nın haberine göre, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) yapılan bir toplantıda, yeni meydana isim konusu AKP'li Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş ile CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ı karşı karşıya getirdi.

Milletvekili Daniş şunları söyledi:

"Bunun üzerinden çok da politika yapmamalıyız. Buradaki binanın ne şekilde planlandığı ve durdurulduğu bütün şehrin malumu. Ama şimdi basından okuyoruz, belediye meclisinde bu yere isim planlanıyor. 'Gezi Parkı, olsun' deniyor. Bu mudur yani. Çanakkale'nin hiç bir değeri yok, hiç bir markası yok. Yani hepimizi kuşatacak bir isim olamaz mı? O zaman ben de buna itiraz ederim. Ben de bundan incinirim."

Bunun üzerine söz alan CHP’li vekil Serdar Soydan ise, ''Çanakkale'deki sivil toplum örgütleriyle, odalarla birlikte halkın da kabullenebileceği çok güzel bir isim bulunabilir. Bu isim Gezi Parkı da olabilir. Ama eğer bundan inciniyorsanız o zaman İstanbul 'daki Yavuz Selim Köprüsü’ne de bir isim bulmak lazım. Halkın kabullenebileceği, hiç kimsenin incinmeyeceği bir isim bulmak lazım. Biz, incinmeyeceğiz. İncinme konusunu kendimize göre değil topluma göre değerlendireceğiz" diye konuştu.