Gericilik hep aynı: Ağaç keser, Kuran kursu açar

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi içinde yer alan ağaçlar spor kompleksi yapılacağı bahanesiyle kesildi. Osmangazi Üniversitesi KYK yurdunda ise, Kuran kursları düzenlenmeye başladı. Ağaç kesmek ve Kuran kursu açmak, gericiliğin temel aksiyonları olarak dikkat çekiyor.

(soL-Eskişehir)
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsünde KYK erkek öğrenci yurdunun bahçesinde birkaç hafta önce başlayan ağaç kesimi tepki çekti. Gizlice yürütülmeye çalışılan ağaç kesiminin öğrenciler tarafından fark edilmesinin ardından üniversite içinde yapılması planlanan bir spor kompleksi bahane gösterildi.

Üniversite yönetimi herhangi bir açıklama yapmamış olsa da, iddialara göre daha önce şehirdeki bir diğer üniversite olan Osmangazi Üniversite'sindekine benzer bir şekilde, okul sınırları içerisine bir cami yapılması planlanıyor.

Kentteki üniversitelerde esen gericilik rüzgarının bir başka örneği ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi KYK Dumlupınar Yurdu'nda hayata geçirilrn bir uygulama oldu. Yurtta kalan öğrencilerin verdikleri bilgilere göre yurdun çalışma odasında düzenli olarak Kuran kursu ve imam olduğu söylenen bir kişi tarafından sohbet/vaaz günleri düzenleniyor.

Yurt içindeki bloklara ve ortak yemekhaneye asılan ilanlar da iddiaları doğrular nitelikte. İlanlarda belli günlerde düzenlenen Kuran kursuna dair yer ve saat bilgileri yer alıyor. Ayrıca Kuraan kursuna çağrı için yurt içinde belli aralıklarla anonslar yapıldığını da bildiren öğrenciler durumdan rahatsızlık duyduklarını belirtiyor.