Gaziantep'te sel: 3 kişi öldü, 1 kişi kayıp

Gaziantep'te bir yolcu otobüsü ve bir otomobil menfezin yetersiz kalması yüzünden sel sularına kapıldı. D400 kara yolunda sel sularına kaybolan yolculardan üçünün cesedine ulaşıldığı belirtilirken, kaybolan diğer kişinin bulunması için çalışmalar sürüyor.

Gaziantep D400 karayolunda menfezin yetersiz kalması yüzünden yolun üzerinden akmaya başlayan sel suları bir yolcu otobüsü ile bir otomobili sürüklendi. Sel sularına kapılarak sürüklenen bir kadının cesedine sabah saatlerinde ulaşıldı. Devam eden arama kurtarma çalışmalarında iki kadının cesedine daha ulaşıldığı kaydedildi.

Kaybolan diğer kişinin bulunması ve mahsur kalanların kurtarılması için yapılan arama kurtarma çalışması yolun çökme tehlikesi nedeniyle geç başladı. Selde sürüklenen araçlara uzun bir süre ulaşılamadı.

Kurtarma çalışmaları ancak bir iş makinesi yolun çöküp çökmediğini kontrol etmesinin ardından başlayabildi. Sürüklenen otomobilde yardım bekleyen vatandaşlar ip merdivenle kurtarıldı.

Kaymakam: "Kayıplardan bilgi alınamıyor"
Olay yerinde incelemede bulunan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, ''Araçlardan çıkarılan 26 vatandaş, şu anda hastanelerde tedavi altında. Üç vatandaştan bilgi alınamıyor. Hastaneye gitmiş olabilir veya kaybolmuş olabilirler. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah ulaşılamayanlar da hastaneye gitmiştir. Bu kişilerin nerede olduğu belli değil. Onun çalışması yapılıyor'' diye konuştu.

Vatandaşlar otobüsün üstüne çıkarak hayatta kaldı
Olayı yaşayan Refik Aksoy ise otobüslerinin sel sularına kapılarak devrildiğini söyledi. Bir süre otobüste mahsur kaldıklarını, canlarını kurtarmak için otobüsün üstüne çıktıklarını belirten Aksoy, olaydan sonra eşine ulaşamadığını aktardı.

Bu arada ekiplerin kaybolduğu belirtilen kişileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

(soL-Haber Merkezi)