Gaziantep'te bıçaklanan doktor yaşamını yitirdi, sağlıkçılar öfkeli

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde 17 yaşındaki bir hasta yakını tarafından bıçaklanan Dr. Ersin Arslan, meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Sağlık çalışanları saldırıya büyük tepki gösteriyor.

Güncelleme 11:37

Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde göğüs cerrahisi uzmanı olan Dr. Ersin Arslan’ın dün bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün Gaziantep'de sağlıkçılar büyük bir eylem düzenlerken, yarın da İstanbul'da sağlık çalışanları iş bırakacak.

Dün bıçaklı saldırının ardından Gaziantep ve Kilis Tabip Odası'nın çağrısı ile bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları kollarına taktıkları siyah bantlarda Demokrasi Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. Bini aşkın sağlıkçının katıldığı yürüyüşte Sağlık Bakanı'na tepki gösterilirken “Bakan istifa”, “Sağlıkçıya uzanan eller kırılsın” sloganları atıldı. Hekimler ve sağlık çalışanları Demokrasi Meydanı’nda yarım saat süren oturma eylemi yaptılar. Burada yapılan basın açıklamasında konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfü Bay, 10 yıldan bu yana süren sağlıkta dönüşümün sağlık çalışanlarına şiddet olarak döndüğünü, hastalar ve hekimler arasındaki güven ilişkisinin zedelendiğini söyledi. Bay, sağlık çalışanlarının artık sabrının kalmadığını kaydetti.

Basın açıklamasının ardından Sağlıkçılar Meclisi toplantıya çağrıldı. Sağlıkçılar Meclisi toplantıda sağlık alanında şiddete karşı eylem takvimi belirleyecek.

İstanbul Tabip Odası da yarın iş bırakma eylemi yapacak. Sağlık çalışanları yarın saat 11:30 İstanbul'da Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi önünde buluşarak Beyazıt Meydanı'na yürüyecek.


Çok sayıda doktorun konsultasyoın yaparak yaşama döndürmeye çalıştığı 28 yaşındaki gögüs cerrahi uzmanı doktor Ersin Aslan, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Tıp Fakültesi doktorlarından Levent Elbeyli başkanlığında doktorlar tarafından ameliyata alındı. 80 ünite kan verilen Dr. Ersin Arslan tüm çabalara rağmek kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.