Gazi Mahallesi’nde devrimcilere çete saldırısı: Bir kişi ağır yaralı (Düzeltme)

Gazi mahallesinde bulunan Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi’nin yıkım kararını protesto eden Demokratik Haklar Federasyonu’na (DHF) “Nalbur Çetesi” denilen bir grup silah ve bıçaklarla saldırdı. Saldırıda Battal Tepeli isimli bir kişi ağır yaralandı.

Gazi Mahallesi’nde adeta polislerin verdiği izinle 3 kez silahlı saldırı gerçekleştiren çeteler, hastane önünde yaptıkları üçüncü saldırıda Battal Tepeli’yi başından vurdu. Tepeli kafasına isabet eden iki kurşun dolayısıyla şu an yoğun bakımda bulunuyor. (Düzeltme: soL sabah saatlerinde Tepeli'nin beyin ölümünün gerçekleştiğini duyurmuştu, ancak bu bilgi yanlışlandı)

29 Ocak günü Cemevi yıkımına karşı yapılan yürüyüşteki grup içinde bulunan DHF’ye bıçaklarla saldırıda bulunan çete olayın ardından havaya da ateş açarak olay yerinden uzaklaştı. Saldırının ardından olayı protesto için çete üyelerinin bulunduğu kahveye giden DHF'lilere burada bir kez daha saldıran çete, bir DHF üyesini ayağından vururken iki kişiyi de bıçakladı.

Bu sırada çete üyelerinin silahla açtığı ateş sonucunda, o esnada yoldan geçmekte olan Battal Tepeli isimli mahalleli kafasından vurulurken ağır şekilde yaralandı.

Bu saldırının ardından polisin adeta göz yumduğu ve saldırılarına karşı hiçbir önlem almadığı “Nalbur Çetesi” bir saldırıyı da hastane önünde gerçekleştirdi ve burada da silah ve bıçaklı üçüncü bir saldırı gerçekleştirdi.

(soL - Haber Merkezi)