Galatasaray Üniversitesi'ndeki yangın sürüyor

Galatasaray Üniversitesi'nde yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ettiği belirtiliyor.

Güncelleme 23:41

Yangın çıkan binanın çatısı çökerken, alevlerin kısmen kontrol altına alındığı haberi geliyor.


Fotoğraf: DHA


Güncelleme 23:23

Galatasaray Üniversitesi Toplumcu Hukukçular Kulübü, İktisat Kulübü ve Sosyal Bilimler Kulübü ortak bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Biz Galatasaray Üniversitesi Toplumcu Hukukçular Kulübü, İktisat Kulübü ve Sosyal Bilimler Kulübü olarak, okulumuzun tarhini de yansıtan, içinde tüm akademik çalışmaların ve kitaplıkların bulunduğu tarihi bir binanın yanmış olmasından üzüntü duymaktayız.

Ancak bunun ötesinde, başta ODTÜ’deki öğrencileri suçlarken kendi okulunun tarihi binasına sahip çıkamayan rektörün ve diğer sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Eğer Haydarpaşa senaryosunu tekrar yazmak istiyorlarsa, biz buna izin vermeyeceğiz.

Yanan binanın bi an önce tadilatı yapılmalı ve mutlaka üniversiteye bırakılmalıdır. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gereken tüm tedbirler alınmalıdır."


Güncelleme 22:55

Yangın hala kontrol altına alınamadı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Allah beterinden saklasın. Üç fakültenin bulunduğu bina. Dolmabahçe Sarayı’nın büyük müştemilatı. Bu yanan binada derslik yok, hocaların odaları var. Öğrenci işlerinin kayıtları var. Kayıtların dolayısıyla kopyaları mevcut. Şimdi benim orada ikinci katta hukuk fakültesinde kurduğum kütüphane var. Oradaki 6 bin kitabı da ben bağışlamıştım. Bazı kitaplar bulunabilecek belki ama bazılarının bulunması çok zor. Envanteri var elimizde, bilmiyorum bu sulama işinde, söndürme işinde ne kadarı sağlam çıkacak onu bilemiyorum. Çok, çok üzgünüz. Binanın da gayet müzeyyen işleri var kalem işi. Artık o bitti. Bu bir ahşap bina değil aslında. Bu kagir olarak yapılmış bina. Bunların ara katları ahşaptır. Çöktü zaten bina. Çok üzücü bir şey. Boğazdaki bu tarihi binaların okul olanların bilhassa böyle ardı ardına yanması çok düşündürüyor. Tekrardan okul olması lazım."


Fotoğraf: NTV


Güncelleme 21:53

hurriyet.com.tr ile AA'nın haberine göre yangına denizden de müdahale ediliyor.


Fotoğraf: @alicanozcan_ (Twitter)


Güncelleme 21:51

Yangının ilk görüntüleri:


Güncelleme 21:42

GSÜmag isimli Twitter hesabının aktardığına göre, 1871'de inşa edilen ana binanın çatısı çöktü, yangın alt katlara sıçradı. İBF Fakültesi katı yok oldu.


Fotoğraf: @FatihArkann (Twitter)


Güncelleme 21:36

Yangının Beril Dedeoğlu'nun 3. kattaki odasında, elektrik kablolarından çıktığı söyleniyor. Yangına havadan müdahale edilirken, denizden hala yardım gelmediği belirtiliyor.


Fotoğraf: @alicanozcan (Twitter)


Güncelleme 20:59

Alevlerin İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne sıçradığı belirtiliyor.


Fotoğraf: @koklucinar (Twitter)


DHA'dan Hasan Yıldırım'ın haberine göre, Beşiktaş'ta bulunan Galatasaray Üniversitesi'nde saat 19.30 sıralarında yangın çıktı.

Hocaların odalarının bulunduğu 3 katta çıkan yangın nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarında etkisiyle alevler 3 katı ve çatıyı sardı.