Firardaki Hayyam Garipoğlu'ndan valiye selam

Dün oğlu ile görüştüğünü ifade eden baba Kasım Garipoğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a firarda olan Hayyam Garipoğlu'nu hatırlatarak "Oğlum size selam söyledi" dedi.

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde huzurevi ve anaokulu yaptırmak için düzenlenen protokol törenine katılan Hayyam Garipoğlu'nun babası Kasım Garipoğlu, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a, firarda olan Hayyam Garipoğlu'nu hatırlatarak "Oğlum size selam söyledi" dedi.

Adana’daki imza törenine katılan Kasım Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetinde, suçluyu kayırmaktan aldığı 3 yıl hapis cezası Yargıtay'ca onanan ve polis tarafından her yerde aranan işadamı Hayyam Garipoğlu'ndan Vali Coş'a selam getirdi. Garipoğlu, "Dün akşam oğluma bugünkü protokol törenini anlattım ve Adana'ya geleceğimi söyledim. O da sizi tanıdığını belirterek selam söyledi" şeklinde konuştu.

3 Mart 2009'da, cesedi Etiler'deki bir çöp konteynırında başı kesilmiş halde bulunan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un ölümü kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. 2011 yılında karar veren mahkeme heyeti katil Cem Garipoğlu’nu, "çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek" suçundan 24 yıl hapis cezasına mahkûm etmişti.

Ayrıca Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'u, ''suçluyu kayırmak'', anne Tülay Makbule Garipoğlu'nu da ''suç delillerini gizlemek ve yok etmek'' suçlarından 3'er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Hayyam Garipoğlu 12 Haziran'dan itibaren aranıyor.

(soL-Haber Merkezi)