Fethullahçıların Van oyunu ortaya çıktı

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde aralarında Fethullah Gülen'e verdiği açık destekle tanınan ve Antalya'da ikamet eden Riksos Oteller zincirinin sahibi Fettah Taminci'nin ailesinin de bulunduğu farklı illerde ikamet eden 500 kişinin seçmen olarak yazdırıldığı ortaya çıktı.

soL (HABER MERKEZİ) Van'ın Çaldıran İlçesi'nde Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen ve Antalya'da oturan Riksos Oteller zincirinin sahibi Fettah Taminci'nin ailesinin de aralarında bulundu 500 kişinin bölgede ikamet etmedikleri halde, seçmen olarak yazıldıkları ortaya çıktı.

Gülen'e yakınlığı ile bilinen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in seçim bölgesi olan ve AKP'nin elindeki en önemli Kürt kenti olan Van'ın AKP ile DTP arasında geçen bir seçime sahne olması bekleniyor.

Çaldıran'da çevre köyler ve farklı illerde ikamet eden 600 seçmenin ilçe merkezindeki seçmen listelerinde adının geçmesinin üzerine harekete geçen DTP Çaldıran İlçe Örgütü Seçim Kurulu'na başvurdu. İlçe Seçim Kurulu 100 seçmeni ilçede ikamet etmediği gerekçesiyle listeden çıkarırken, 500 sahte seçmene ise dokunmadı. DTP Çaldıran İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Koç, 2 Şubat'ta Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın ardından yeniden düzenlenen listeye baktıklarında listelerin büyük bir kısmının durduğunu tespit ettiklerini söyledi. Koç yıllardır ilçede ikamet etmeyen ve Fethullah Gülen'e verdiği açık destekle tanınan Riksos Oteller zincirinin sahibi Fettah Taminci'nin ailesinin da aralarında bulunduğu 500 sahte seçmenin hala ilçedeki listelerde bulunduğunu belirterek, liste sahtekarlığını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

Koç, DTP'li olarak bilinen seçmenlerin yıllardır Çaldıran'da ikamet ettiği halde listeye giremezken Fethullahçı çevrelerin listeye girmesinin siyasi bir oyun olduğunu belirtti.