Esenyurt'ta ilkokul yapılacak bina İmam Hatip oldu!

60-70 kişilik sınıflarda yaklaşık 6 bin öğrenciye "eğitim veren" Esenyurt Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun velileri yaşananlara isyan etti. Kalabalık sınıfları ve okulun bakımsızlığını gösteren öğrenci velileri, ilkokul ihtiyacını giderecek binanın imam hatip yapıldığını anlatarak, "Bina değil, okul istiyoruz" dediler.

İstanbul Esenyurt'ta Mehterçeşme Mahallesi’nin tek ilköğretim okulu olma özelliğine sahip olan Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun içler acısı hali velileri isyan ettirdi. Okula yeni başlayan 66 aylık çocuklar için hiçbir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken öğrenci velileri, 1. Sınıflardaki çocukların lavabolara dahi yetişemediğini ifade ettiler.

Okul öğrenciler için kullanışsız
Neredeyse boylarına eşit büyüklükte çantaları omuzlayan küçük yaştaki öğrencilerin okula girişlerinde sıkıntı yaşandığını belirten veliler, her gün büyük yoğunluğun yaşandığı giriş kapısında kısa süre önce bir velinin izdihamdan dolayı baygınlık geçirdiğini belirttiler. Okulda sadece 3 hizmetli olduğunu da öğrenci velileri, sınıfların ve tuvaletlerin de kullanışsız olduğunu ifade ederek okul yönetimin uygulamalarını anlattılar.

Okul yönetimi para istiyor, 3 haftadır kitaplar gelmedi
Okulda tadilat yapıldığı gerekçesiyle okul yönetiminin öğrenci başına 110 TL istediğini ifade eden bir öğrenci velisi, “Şu değişti, bu değişti, perde alınacak, kapı yapılacak diyerek bizlerden 110 lira para istiyorlar” diye konuştu. Okulların 10 Eylül’de açıldığını hatırlatan veliler, aradan 3 hafta geçmesine karşın hala ders kitaplarının okula gelmediğini söylediler. Bir öğrenci velisinin aktardığına göre okulda sadece 10 öğrenciye kitap gelmiş, diğer çocukların ise kitabı yok.


İlkokula ihtiyaç varken İmam Hatip yaptılar
Yusuf Akdaş İlköğretim Okulu’nun yaklaşık 1 kilometre yakınında eğitim veren İmam Hatip Lisesi’ne dikkat çeken veliler, ilköğretim okulu olarak temeli atılan okulun daha sonradan İmam Hatip’e çevrildiğini söylediler. Okullarında yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten veliler, “Sadece buradan değil civar mahallelerden buraya çok sayıda öğrenci geliyor. Sınıflar 60-70 kişi. Çocuklar üçerli, dörderli sıralarda kucak kucağa oturuyor. Bizim ilköğretim okuluna ihtiyacımız varken okulumuzu neden İmam Hatip yaptılar?” diye sordular. Veliler okulun yetersiz kalması nedeniyle 5. Sınıf öğrencilerinin 1 kilometre ötedeki İmam Hatip Lisesi’ne kaydırıldığını da anlattı.

"Çocuğumu sonuna kadar okutacağım"
Sürekli yüksek katlı binaların yapıldığına dikkat çeken veliler, “İnşaat yapacaklarına önce okul yapsınlar. Buraya okul istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz” dediler. 14 yaşında kızı olduğunu belirten bir veli de 4+4+4 uygulamasına karşı tepkisini şöyle dile getirdi: "Çocuğumu sonuna kadar okutacağım! Çocuğumu evlendirmeyeceğim, İmam Hatip’e de göndermeyeceğim!”

(soL - İstanbul)