Erzurum’un yarısı kanalizasyon suyu içiyor

Erzurum’da İl Hıfzıssıha Kurulu’nun raporu, kentteki 360 bin kişinin kanalizasyon suyu içtiğini ortaya koydu.

soL (HABER MERKEZİ) Erzurum'da İl Hıfzıssıha Kurulu'nun içme suyu raporundaki tüyler ürpertici bulguların açığa çıkması, kenti karıştırdı. DHA'nın açıkladığı 15 Mayıs 2009 tarihli rapora göre kentteki 360 bin kişi kanalizasyon suyu içiyor.

Rapor, Aziziye, Palandöken, Yakutiye ilçelerinin içme ve kullanma suyunu temin etmek için Çat ilçesi yakınlarında yaptırılan Palandöken Barajı çevresinde İl Çevre ve Orman Bölge ile Sağlık Müdürlüğü uzmanlarının yürüttüğü incelemeler sonucunda hazırlandı. Raporda, baraj gölü yakınında bulunan toplam 436 hane ve 2 bin 524 nüfusun barındığı Taşağıl, Tüysüz, Başköy, Karaşeyh Köyleriyle Çelebi Mezrasına ait kanalizasyon, hayvansal atıkların Palandöken Barajına döküldüğüne işaret edildi. Raporda, 360 bin kişinin ihtiyacını karşılayan bu suyun, mikrobiyolojik olarak ime suyu olarak kullanmaya uygun olmadığı belirtildi.

3 sayfalık kararın altında İl Hıfzıssıhha Kurulu Başkanı Vali Sami Bulut, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Bölge Eğitim, Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, Mareşal F. Çakmak Askeri Hastanesi Baştabibi Albay Erdoğan Ülke, Yakutiye Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Ali Telafarlı'nın imzaları bulunuyor.

"Suyumuz tertemiz"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da memleketi olan Erzurum'un Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler, "Suyumuz tertemiz" diyerek Sağlık Bakanlığı, İSKİ, TÜBİTAK'ın içme suyu raporlarını afiş yaptırıp kentin bilbordlarına taşımıştı.