Erdoğan Eskişehir’de umduğunu bulamadı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dün gerçekleşen Eskişehir turu sırasında yapılan mitinge katılım düşük olurken, halk AKP’ye tepki gösterdi.

soL (Eskişehir) Başbakan Tayyip Erdoğan Hızlı Tren açılışı ve seçim mitingi için dün Eskişehir'e geldi. Hızlı Tren ile Ankara'dan Eskişehir'e gelen Erdoğan, Eskişehir Garı'nda açılışı yaptıktan sonra, Sıhhiye Meydanı'nda bir miting gerçekleştirdi.

İlçelerden taşınan AKP'liler için ilçe belediyelerinin resmi araçları kullanılırken, mitinge kent merkezinden katılımın düşük olduğu gözlendi. Başbakan'ın gezisi sırasında kentin birçok caddesinin polis tarafından ablukaya alınmasını, ambulansların bile caddelerden geçişinin engellenmesini ise Eskişehirliler Erdoğan'ı yuhalayarak protesto etti.

Polis kentte terör estirdi
Erdoğan'ın kente gelişinden bir gün önce siyasi partiler, sendikalar ve diğer sol örgütlerden oluşan bin kişilik kitlenin "Tayyip Gelme" eyleminin ardından, dün de protesto eylemleri devam etti. Pankart açarak tren garına gitmek isteyen ÖDP üyesi sekiz kişi dövülerek gözaltına alındı. Başbakanın Vali'yi ziyareti sırasında arabasına gitmek isteyen bir bayan ise polislerin kendisini alana sokmamasına kızarak "Hay sizin Başbakanınıza" dediği için, Başbakan'a hakaretten gözaltına alındı. Ayrıca caddede yürüyen bir Halkevi üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.

TKP, ÖDP, Halkevleri ve diğer ilerici kurumlar bugün bir basın açıklaması yaparak, kentte uygulanan yoğun güvenlik tedbirlerini ve gözaltlıları protesto edecek.