Emniyet-Sen üyesi polise dayak!

Karakola evrak almaya giden polis memuru İ.O., burada meslektaşı tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Emniyet-SEN’den yapılan açıklamada ise dayak yiyen polisin sendika üyesi olduğu için dayak yediği iddia edildi.

Karakola evrak almaya giden polis memuru İ.O., burada meslektaşı tarafından dövüldüğü iddiasıyla şikayetçi oldu. Çenesinde kemik zedelemesi oluşan, gözü moraran 10 yıllık polis memuru İ.O., kendisini darp ettiğini öne sürdüğü meslektaşı K.K. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, emniyet her iki polis hakkında idari soruşturma açtı.

Evrak alacaktı
Soruşturma dosyasına göre, Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 yıllık polis memuru İ.O., görev yerine gecikince hakkında “işe gelmedi” şeklinde tutanak tutuldu. Buna itiraz eden İ.O., İdari Mahkeme’ye başvurdu. Mahkemeye sunmak üzere İdari Büro’dan evrak almak isteyen İ.O., 8 Ekim Salı günü, ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı Eryaman Osmanavcı Polis Merkezi’ne gitti. Burada evrak alacağı polis memuru K.K.’yi yerinde bulamayan İ.O., telefonla kendisine ulaşarak, nerede olduğunu sordu. İddiaya göre, K.K., meslektaşına “Sen kim oluyursun da bana nerede olduğumu soruyorsun? Bekleyeceksin, istediğim zaman gelirim” diye çıkıştı. Bunun üzerine İ.O. ise “Meslektaşınım, insan meslektaşına böyle davranır mı?” cevabını verince her iki polis arasında küfürleşmeye varan telefon görüşmesi oldu.

Biber gazı sıktılar
Polis memuru İ.O., evrak almayı beklerken karakola gelen K.K. ile tartışması kavgaya dönüştü. K.K., karakolda bekleme salonunda duran İ.O.’ye karakoldaki diğer polislerin önünde tekme tokat saldırdı. Çenesine, kulağına ve gözüne yumruk alan İ.O. kendisini savunurken araya diğer polisler de girdi. İ.O.nun gözüne yakın mesafeden biber gazı sıkıldı. Karakoldan çıktıktan sonra Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi’ne giden İ.O., 5 günlük iş görmez raporu aldı. İ.O.’nun çenesinde kemik zedelenmesi, sol gözünde morarma ve kulak zarında darbeye bağlı zedeleme oluştuğuna dair rapor verildi. Moraran gözüne ise bandaj yapıldı. İ.O., olaydan sonra aynı karakola giderek K.K. hakkında şikayetçi oldu. Burada ifade veren İ.O. ardından da Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. İ.O. ifadesinde, “Evrak almaya gittim, önce dövdüler ardından biber gazı sıktılar. Hakaret edip küfür ettiler şikayetçiyim” derken, K.K. ise ifadesinde “Bana ağza alınmayacak küfürler etti. İlk o saldırdı, kendisi de beni darp etti” dediği öğrenildi.

Dayak diyen polis Emniyet-SEN üyesi
Ankara Emniyet ile Etimesgut İlçe Emniyet Müdürlüğü, her iki polis hakkında da idari soruşturma açtı. Emniyet-SEN’den yapılan açıklamada ise dayak yiyen polisin üyeleri olduğu belirtilerek, “Üyelerimize psikolojik baskı uygulanıyor. Bu baskı artık şiddette de döndü. Emniyet olayı kapatmak için uğraşıyor. Polis arkadaşımızın şikayetinde vazgeçmesi için baskı yapılıyor” denildi.