Düzceliler fındık fiyatını protesto etti

Düzce’li fındık üreticileri AKP’nin verdiği fındık fiyatını protesto etmek için yüzlerce araçla D 100 karayolunda eylem düzenledi.

soL (HABER MERKEZİ) Düzce Gümüşova'lı fındık üreticileri AKP'nin verdiği fındık fiyatını protesto etmek için D 100 karayolunda, bahçelerde kullandıkları patpat motorları, traktörler, Patoz makineleri ve kamyonlarla eylem düzenlediler.

Gümüşova ilçesinden eyleme başlayan fındık üreticileri yüzlerce araçla, "Hükümet İstifa", "Durmak Yok Yola Devam Ankara!" sloganları atarak D 100 karayolunun Ankara istikametine doğru ilerlemeye başladı. Güvenlik güçlerinin eylemin sona erdirilmesini istemesine rağmen eyleme devam etmekte ısrar eden üreticileri, Gümüşova Kaymakamı Fatih Akbulut, ardından da Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman eyleme son vermeleri için ikna etmeye çalıştı. Bu arada 15 dakika süre ile yol iki yönlü olarak trafiğe kapandı.

Üreticilerin Gölyaka sapağında eylemlerini bitirmeye söz vermesi üzerine konvoy yeniden hareketlendi. Yol boyunca sayıları artan eylemcilerin Gölyaka sapağını aşmak istemesi ihtimaline karşı Jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldılar. Tarım makinelerine ," 4 YTL.'nin hesabı sorulacak." pankartları asan fındık üreticileri, Gölyaka sapağına geldikten sonra geri dönerek eylemlerini bitirdiler.

Eylemi Köy ve Mahalle muhtarlarının düzenlediği iddia edilirken, Eylem düzenlemek için muhtarların izin taleplerinin olumsuz yanıtlandığı öğrenildi.