'Dünyanın en büyük adliyesi'nde taşeron işçiler eylemde

Dünyanın en büyük adliyesi olarak lanse edilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda, 3 aydır maaşlarını alamayan taşeron işçiler eylem yaptı.

Dünyanın en büyük adliyesi olarak lanse edilen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda, 3 aydır maaşlarını alamayan çay ocakları, yemekhane ve lokantalarda çalışan taşeron işçiler eylem yaptı.

Kartal Anadolu Adalet Sarayı C Blok kapısı önünde toplanan taşeron işçilere, Büro Emekçileri Sendikası, Kamu İşçileri Sendikaları Konfederasyonu, Yargıçlar ve Savcılar Sendikası ve Kartal Hukukçular Derneği'ne bağlı avukatlar da destek verdi.

"Taşeron çalışma köleliktir", "İş ve ücret güvencesi istiyoruz", "Adalet içinde adaletsizlik", "Üç aydır ücret alamıyoruz", yazılı pankartlar açan taşeron işçileri adına basın açıklamasını okuyan Ayşe Aykan, Anadolu Adalet Sarayı'nda çalıştıkları süre içinde bir çok hukuksuzluğa maruz kaldıklarını belirterek, 3 aydır maaşlarının yatırılmadığını ifade etti. 3 ay öncesinde de maaşlarının geç yattığını, mesai ücretlerinin ve gerçek sigorta ücretlerinin ödenmediğini söyledi.