Dua da kurtarmadı!

Tekirdağ Belediyesi’nin dualarla gönderdiği “turistik inanç otobüsü” Edirne’de kazaya uğradı. Vergi borcunda rekortmen olan AKP’li belediyenin Ramazan programında ise “ilahi rock grubu”ndan, “sohbet star”lara kadar yok yok!

soL (Çorlu) AKP'li Ahmet Aygün'ün başkanlığındaki Tekirdağ Belediyesi, Ramazan ayına özel olarak Edirne'ye ücretsiz gezi düzenliyor. Her gün 90 kişinin Edirne'ye götürülerek camii ve külliyelerin gezdirilmesi, iftar yemeği ve Selimiye Camii'nde teravih namazını kapsayan ücretsiz "inanç turizmi" paketi, geçen hafta başında uygulamaya geçti. İlk kafilenin dualar eşliğinde kurban kesilerek gönderildiği gün Belediye Başkanı Aygün katılımcılara "Tekirdağ için dua edin" telkininde bulundu.

Otobüslerin dış cephe kaplamasında Selimiye Camii silüetinin yanına kendi fotoğrafını koyduran Aygün, dini sembolleri suistimal ettiği gerekçesiyle büyük tepki topladı. Bu tavrıyla diğer AKP'li belediyelerden geri kalmadığını gösteren Ahmet Aygün'ün dualarla uğurladığı otobüslerden biri ise 3 Eylül Çarşamba günü kaza yaptı. Görgü tanıklarının iddiasına göre Edirne girişindeki kırmızı ışıkta durmayan otobüs, bir ticari taksiye çarptı. Büyük bir faciadan dönülen kazada dört kişi yaralandı.

Her tarikata söz hakkı
Tekirdağ Belediyesi "inanç gezisi"nin dışında Ramazan geceleri için de yüklü bir program hazırladı. "Minik dualar" konserinden "ilahi rock" gruplarına uzanan programda, sohbet etkinlikleri de dikkat çekiyor. Artık bir "sohbet star" haline getirilmiş Nihat Hatipoğlu'ndan başka her biri farklı tarikatla ilişkili kişilerin Ramazan sohbeti yapacak olması ilginç bulunuyor. AKP'li belediyenin bu uygulaması "her tarikata söz hakkı verilerek denge gözetiliyor" şeklinde yorumlanıyor.

"Tarikatlar arası denge" ile meşgul olduğu öne sürülen Tekirdağ Belediyesi'nin vergide ise "borç rekortmenleri" arasında yer aldığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı'nın 3 Eylül'de açıkladığı verilere göre AKP'li Tekirdağ Belediyesi, 850 bin YTL'yi aşan vergi borcuyla, mükellef kişi ve kurumların birlikte yer aldığı "ilk 1000" listesinde bulunuyor.