Sayfa yolu
Domuz gribi vakalarının sayısı arttı
Yayın Tarihi: 17.10.2009 , 18:18 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Ankara'da geçtiğimiz günlerde Bilkent Üniversitesi Hazırlık Okulu İlkokulu'nda 4 öğrencide domuz gribi olarak adlandırılan A (H1N1) virüsüne rastlanmıştı. Okulda hastalık bulaşan kişilerin sayısının 26'ya yükseldiği açıklandı.
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada 26 kişide test sonuçlarının pozitif çıktığı, bunların 21'inin öğrenci, 4'ünün veli ve 1'inin öğretmen olduğu belirtiliyor. Açıklamada Türkiye genelindeki vaka sayısının da 518'e ulaştığı ifade ediliyor.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada domuz gribinden korunma yöntemleri olarak da şunlar öneriliyor:
Grip belirtileri olan çocukları okula, dershaneye, kreş veya bakımevine göndermeyin.
Sık sık su ve sabunla ellerinizi yıkayın. Öksürük veya hapşırık esnasında ağzın ve burnun tek kullanımlık kağıt mendil ile kapatın ve mendili çöp kutusuna atıln veya kolun iç yüzüne hapşırın, evlerinizi ve bulunduğunuz mekanları havalandırın, özellikle sık dokunulan eşyaların ve yüzeylerin temizliğini sağlayın.
Diğer illerde de şüpheli vakalar
Erzincan'da bir kişi domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Grip şikayeti ile hastaneye başvuran kişinin yakın zamanda Almanya'dan bir yakının geldiği ve bu nedenle domuz gribi testi yapıldığı ancak sonucun henüz belli olmadığı belirtiliyor.
Konya'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran Kanadalı kadın turist, domuz gribi şüphesiyle gözlem altına alındı. Ancak bu kişinin de test sonuçlarının henüz belli olmadığı açıklandı.
Aşılar önümüzdeki hafta geliyor
Sağlık Bakanlığı tarafından sipariş edilen 50 bin dozluk domuz gribi aşısının önümüzdeki hafta Türkiye'ye geleceği belirtiliyor. Aşıların öncelikle hamileler, sağlık çalışanları, 6-35 aylık bebekler, kritik alanlardaki personel, diyabet, kronik akciğer hastalığı, kronik hastalık sebebiyle risk taşıyan 3-64 yaş aralığındaki kişiler, kolluk kuvvetleri, silahlı kuvvetler mensupları, 65 yaş üstü kişiler, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yapılacağı söyleniyor.
(soL-Haber Merkezi)
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.