Doktora ne hacet?

Isparta Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi, yaklaşık 1.5 aydır çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktor bulunmamasına rağmen "Bebek Dostu Hastane" unvanına layık görüldü.

soL (HABER MERKEZİ) Isparta Sağlık Müdürü Uzman Doktor Süleyman Önal, yaptığı açıklamada, iki kadın doğum uzmanının görev yaptığı Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından "Bebek Dostu Hastane" unvanı verildiğini söyledi.

Yalvaç Doğum ve Çocuk Bakımevi'nin bu belgeyi almak için gerekli kriterleri yerine getirdiğini bildiren Önal, belgenin alımında bir yıllık performansın değerlendirildiğini, buna göre yapılan değerlendirme sonunda belgenin verildiğini bildirdi.

Sanki bir şey eksik
Bebek dostu hastane unvanı alan bakımevinin, bir buçuk aydan bu yana çocuk doktorunun bulunmadığı, daha önce görevli olan doktorun uzmanlık sınavını kazandığı için İzmir'e gittiği öğrenildi. İlçede yaşayanların bu süre zarfında doğum ve sonrasında oluşan rahatsızlıklar için diğer ilçelere gittiği bildirilirken, Önal, "Mevcut hastane için Sağlık İl Müdürlüğü olarak yeni bir çocuk doktoru müracaatında bulunduk. Çocuk doktoru en kısa zamanda görevine başlayacak" dedi.