Doktor yok Tuncer Hocalardan verelim

“Allah rızası için” insanlardan 10 YTL toplayıp iki dakika süren bir dua ile milyarlarca lirayı cebe indiren Tuncer Hoca, sakatı düzeltip, kansere çare buluyormuş.

soL (HABER MERKEZİ) Yıllardır hurafelere inandırılan, büyüyle, muskayla kandırılıp uyutulan halkımız, sahtekârlardan medet ummaya devam ediyor. Erzurum'da önceki gün 10'ar YTL alarak insanları bir salona dolduran Tuncer Hoca milyarları cebe indirip şehri terk etti. Kocaeli'nde yerel yayın yapan Gonca FM'in sahibi Tuncer Çiftçi hakkında olayın sonrasında Cumhuriyet Savcılığı inceleme başlattı.

Erzurum'daki yerel yayın yapan Yıldız FM'in davetlisi olarak önceki gün kente gelen Tuncer Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi'nde toplantı düzenledi. Kanser başta olmak üzere tedavisi olmayan bazı hastalıkları dua ile tedavi ettiğini öne süren Tuncer Çiftçi'den "dua almak" isteyenler bunun için giriş kapısında 10 YTL ödeyerek bilet aldı.

500 kişilik salona yaklaşık 1500 kişi girmek isteyince izdiham olurken, bedensel engelli çocuklarını da getirenler zor durumda kaldı. İlk seansta yaklaşık 1000 kişinin girdiği salonda ilahi konserinin ardından alkışlar arasında sahneye çıkan Tuncer Çiftçi, "Şimdi hep birlikte dua edeceğiz. Bunun için elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" dedi. Salondaki herkesin içinden 'Estağfurullah' demesini isteyen Çiftçi, daha sonra iki dakika süreyle dua etti. Salondaki havasızlık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklar zor durumda kaldı. Bazı kişiler hastalık ve sorununu yazdığı küçük not kâğıtlarını Tuncer Çiftçi'ye ulaştırmaya çalıştı. Yüzlerce not kâğıdı poşetle toplanarak Çiftçi'ye ulaştırıldı.

Her ay gidecekmiş
İlk seanstan sonra salon dışına çıkan Tuncer Çiftçi, içeri giremeyenlere, "Salondakiler birazdan çıkacak, siz de biletinizi alın salona girin. Bakın arabayla geldik, bu salonu tuttuk, 2 gündür otelde kalıyorum. Güvenlik görevlilerine, ses cihazlarına para ödüyorum. Ben bir daha geldiğimde bu parayı nereden bulacağım? Haydi kardeşlerim güzel bir şekilde biletlerinizi alın, beni anlayın. Söz veriyorum, her ay geleceğim bundan sonra" dedi. Çiftçi'nin bu sözleri üzerine yaklaşık 300 kişi bilet alarak salona girince ikinci seans yapıldı.

Okumama gerek yok Allahın bir lütfu
İlkokulu bitirdikten sonra okumadığını ve iş hayatına atıldığını söyleyen Tuncer Çiftçi, kendisine "hoca" denildiğini ancak hocalığının olmadığını belirtti. TV'lerin canlı yayınlarında tartıştığı profesörlerin "Sen İlahiyat mı okudun, nereden biliyorsun bunları" dediğini anlatan Çiftçi, "Bunlar çok komik şeyler, Allah bir insana, bir mertebe nasip edecekse, onun bir huyundan dolayı bunu nasip etmiş olabilir. Biliyorsunuz peygamber efendimiz okumamıştır, okuma yazması hiç yoktur. Herkes O'na, "Sana mı verildi peygamberlik" diye söylüyorlardı. Her şey okumak değil. Kainatın sultanı bazı şeyleri bilmediği halde neler yapmış, biz onun izine basarak gidiyoruz. Efendimizin ümmeti yanmasın, cehenneme gitmesin. Biz kardeşlerimize bir şeyler anlatıyor, dua ediyoruz. Herkeste fayda bulduğunu söylüyor" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından telefon aldığını belirten Tuncer Çiftçi, herkesin dua istediğini dile getirdi. Önemli isimlerin de kendisini aradığını öne süren Çiftçi, "Şaşıracağınız birçok isim bana ulaşıp, dua etmemi istiyor. Ben de herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Bakın bu işin sırrı, peygamber efendimizde. Allah, "O, olmasaydı alemleri yaratmazdım" diyor. Biz de elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar insanlara dua ediyoruz. Kocaeli'de 4 tane telefon servisi açtık. 6 ay boyunca çağrılara cevap verdik ve 48 bin telefon aldık. 21 bini 'namaza başladım' dedi, 27 bin tanesi de 'hastalıklarıma şifa buldum' dedi.

Erzurum'da gerçekleşen "dua seansı" ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü'nden çekilen görüntüleri istedi. Cumhuriyet Savcılığı, görüntüleri izledikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.