Doktor yok güvenlik var

AKP Antalya ilçe yönetiminin Gazipaşa Devlet Hastanesini yandaşları ile doldurduğunu belirten vatandaşlar hastanenin doktorsuzluktan iş yapamaz hale geldiğini söylüyor.

soL (HABER MERKEZİ) Antalya Gazipaşa Devlet Hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle isyan etme noktasına gelen vatandaşlar , "Doktor yok ama güvenlikçiler ve temizlikçiler tam kadro işbaşında! AKP ilçe yönetimi, iş ve işçi bulma kurumuna çevirdiği hastanemizden elini çeksin" şeklinde tepki gösterdi.

Poliklinik sayısı yarı yarıya azalan hastanede Kadın Doğum, Dahiliye, Ortopedi, Kulak Burun Boğaz ve Çocuk olmak üzere 5 poliklinik hizmet verirken bu sayı günlük 2 doktorun da ameliyata girmesi nedeniyle 3'e düşüyor. Öte yandan Ultrason cihazı olduğu halde uzman doktoru bulunmayan hastanede, askere giden üroloji uzmanının yeri bir türlü doldurulamadı ve göz doktoru ataması da yaklaşık 3 yıldır yapılmıyor. 50 bin insanın yaşadığı Gazipaşa ilçesinde hastalar tedavi olabilmek için Alanya ya da Antalya'ya gitmek zorunda kalıyor.

"Hastaneyi yandaşlarınızla doldurmayı bırakın"
AKP ilçe yönetiminin Devlet Hastanesi'ndeki doktor sıkıntısı için hiçbir çözüm üretmediğini belirten vatandaşlar "Muayene olmaya geliyoruz, doktor yok deniliyor. Hastaneyi yandaşlarınızla doldurmayı bırakın sorun çözün. Biran önce Devlet Hastanesinin doktor kadrosuna takviye yapılması lazım. Gereksiz yere alınan personele yerine hastane yönetimi pekâlâ birkaç branşta doktor getirebilir" diyerek AKP'ye olan tepkilerini dile getirdiler.