Doğançayır’da Nazım geleneğine TKP sahip çıktı!

Nazım Hikmet’e olan sevgilerini her yıl düzenledikleri anmalarla pekiştiren Doğançayır halkı bu yıl TKP eşliğinde gerçekleştirilen anmayla geleneklerine devam ettirdiler.

soL (ESKİŞEHİR) Eskişehir'in Doğançayır beldesinde geleneksel olarak yapılan Nazım Hikmet anma etkinliği Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından gerçekleştirildi.

Bu yıl 9. kez gerçekleştirilen etkinliği ödenek sıkıntısı yüzünden yapamayacağını söyleyen Doğançayır Belediyesi TKP'nin bu işi yapma isteğini olumlu karşıladı. Böylece gelenekselleşen bu anma ve etkinlikler bu yıl da ara verilmeden gerçekleştirilmiş oldu. Sabah erken saatlerde Nazım'ın temsili mezarının önünde başlayan etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti.

Etkinlik sırasında müzik dinletisi, resim gösterimleri ve konuşmalar gerçekleştirildi. Belde halkının çok büyük bir katılım gösterdiği etkinlikte açılış konuşmasını yapanTKP Eskişehir İl Başkanı Oktay Yolsever, TKP'nin bu yıl gerçekleşen etkinliği Nazıma yıllardır sahip çıkan Doğançayırlılarla yapmaktan çok büyük bir gurur duyduğunu belirtti. "Bugün yoldaşımız Nazımı anarken memleketin içinden geçtiği felaket döneminden kurtarmanın aciliyetinin daha da farkına varıyoruz" şeklinde konuşan Yolsever, "Biz Nazıma olan sözümüzü ancak sosyalist bir Türkiye'yi kurarak tutabiliriz, bunun içinse mücadele etmek ve AKP'nin saldırılarını göğüslemek gerekir" dedi. Yolsever AKP'nin yurtseverliğine ve komünistliğine dünyaca saygı duyulan Nazıma utanmadan vatandaşlık verdiklerini söylediğini ifade ederken, "Nazım bunlar gibilerin zihniyetleriyle savaşmaya devam edecektir" dedi. Bu çerçevede TKP'nin bütün Türkiye'de gerçekleştirdiği 2010'a hazırlanma programının hayatiliğinin tartışılmaz olduğunu söyleyen Yolsever konuşmasını "Biz memleketine sahip çıkan, yurtsever, ilerici, devrimci, komünist Nazıma sözümüzü ancak onun gibi memlekete sahip çıkarak ödeyebiliriz" sözleriyle sonlandırdı.