Doğalgaz zammı öncesi gaz satan PTT şubeleri “arızalandı”

1 Ekim’de yapılacak zam öncesi zamsız fiyattan doğal gaz almak isteyen vatandaşlar, mahallelerindeki PTT Şubelerinin arıza gerekçesiyle kapatılması sonucu az sayıdaki ING Bank şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Güncelleme 17:39

Diğer metro istasyonlardaki ING Bank Şubelerinin saat 16.00’da kapanması nedeniyle o bölgedeki vatandaşların da Kızılay’daki metro istasyonuna gelmeye başlamasıyla kuyruklar daha da kalabalıklaştı. Kalabalık arttıkça kuyruklardaki vatandaşların daha tepkili hale geldiği görülüyor.

Kuyrukta beklerken konuştuğumuz Sincan’dan gelen bir vatandaş, oturduğu bölgede gaz satışı olmadığını, gaz almak için Kızılay’a kadar geldiğini ve bir saattir kuyrukta beklediğini söyledi. Yaşanan durumu felaket olarak niteleyen vatandaş, PTT’nin gaz satışı yapmayarak insanların ING Bank’a mecbur bırakmasını eziyet olarak nitelendirdi.

İki buçuk saattir kuyrukta beleyen bir başka vatandaş ise gaz almak için Etimesgut’tan geldiğini belirtti. “Arızaların” doğalgaz zamlarına denk gelmesinin tesadüf olmadığını söyleyen vatandaş, “başbakan zaten akşam zam yapılacağını söyledi, sabah böyle oldu” şeklinde konuştu.


Doğalgaza Ekim ayının başından itibaren yapılacak yüzde 10 ila 15 arasındaki zam öncesinde Ankara’daki çok sayıda doğalgaz satış noktasının işlem yapmaması vatandaşlardan tepki topladı.

Oturdukları semtteki PTT şubesinden doğalgaz almak isteyen çok sayıda vatandaş şubelerde “arıza gerekçesiyle” işlem yapılamadığı için Kızılay Metro İstasyonu’ndaki ING Bank doğal gaz satış noktasına akın etti. Kızılay’daki yoğun birikme sonucu uzun kuyrukların oluştuğu gözlenirken vatandaşların ancak iki üç saat civarında bekledikten sonra gaz alabildikleri öğrenildi.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar PTT noktalarının işlem yapmamasının ve insanların ING Bank’ın noktalarına yönlendirilmesinin sebebinin, zamsız fiyattan doğal gaz almalarını engellemek olduğunu söylediler.

Dikimevi Metro İstasyonu’ndaki ING Bank noktasında da benzer durum yaşandığı ve gaz almak isteyen vatandaşların istasyon dışına kadar kuyruk oluşturduğu görüldü. Duruma tepki gösteren vatandaşlar mahallelerindeki bütün PTT şubelerinin kapatıldığını belirttiler.

(soL - Ankara)