Diyarbakırlı çocuklara hapis cezası yağdı

Diyarbakır'da geçen yıl gerçekleştirilen gösteride polise taş attığı gerekçesiyle tutuklanan üç kşiden birisine 10 yıl, diğer ikisine 11 yıl hapis cezası verildi.

soL (HABER MERKEZİ) Diyarbakır'da geçen yıl yapılan gösteride polise taş atmak gerekçesiyle tutuklanan üç kişiye mahkeme toplam 32 yıl hapis cezası verdi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında, tutuklu sanıklar F.A, T.Y ve F. G. hazır bulundu.

Sanıklar yaptıkları son savunmalarında, suçlamayı kabul etmeyerek, tahliyelerini talep etti.

Sanıklardan F.A ayrıca mahkemeye, askerlik görevini yaparken birliğince kendisine verilen taktir belgesini de sundu. Savcı ise yaptığı mütalaasında sanıkların PKK'nin çağrısını yaptığı basın açıklamasına katıldıkları ve PKK lehine slogan attıklarını savundu. Sanıkların polislere taş attığını bu nedenle cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Sanık avukatları, iddia makamının mütalaasına katılmadıklarını belirtti.

Mahkeme heyeti verdiği kısa bir aranın ardından, sanıklardan T.Y ve F.G'yi TCK'nın "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve "Terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlarından 11'er yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Diğer sanık F.A ise TCK'nın "Terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan 10 yıl 5 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. Öte yandan savcının PKK tarafından düzenlendiğini iddia ettiği basın açıklamasının duyurusunu DTP yapmıştı. Sanık Avukatlarından Serhat Eren kararı bu nedenle temyize götüreceklerini belirtti.