Diyarbakır'da TKP kortejine saldırı

Diyarbakır'da bugün Gezi Direnişi'ne destek için KESK, TMMOB, TDB ve Dev-Sağlık İş tarafından düzenlenen eyleme katılan Türkiye Komünist Partisi kortejine parti binasını önünde gericiler tarafından saldırı gerçekleşti.

Diyarbakır’da KESK, TMMOB, TDB, Dev-Sağlık İş tarafından Gezi Parkına destek amaçlı eylem düzenlendi. Eyleme TKP, ESP ve EMEP’de katıldığı eylemde TKP kortejine gericiler saldırdı.

Yenişehir AZC Plaza önünde toplanan kitle Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtına doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında ‘’Boyun Eğme Gezi’ye Sahip Çık, Faşizme Karşı Omuz Omuza, Her Yer Taksim Her Yer Direniş, Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’’ sloganları atan kitle İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Anıtı önünde basın açıklaması okunduktan sonra oturma eylemi yaptı.

Eyleme katılmak için parti binası önünde toplanan Türkiye Komünist Partisi üye ve dostlarına, eylemin buluşma noktası olan AZC Plazaya yürüyüş gerçekleştirdiği esnada gerici grup saldırdı.Diğer örgüt ve sendikaların araya girmesiyle gericiler alandan uzaklaştırıldı.

(soL -Diyarbakır)