Direnişteki İzmir'de 'Halk Meclisi' kuruldu

AKP'ye karşı büyüyen direniş hız kesmiyor, halk örgütlenmeyi seçiyor. İzmir Bostanlı'da, 'Halk Meclisi' kuruldu!

İzmir Bostanlı'da günlerdir AKP diktatörlüğüne karşı sokakları dolduran vatandaşlar, halk meclisi kurmaya karar verdi. Taleplerini ve hedeflerini belirlemek için tartışan Bostanlı sakinleri, aynı zamanda günlerdir devam eden direnişi de değerlendirdi. Meclis, aldığı somut kararlara göre hareket etmeyi sürdürecek. Buna göre, her gün saat 19.00'da, Park Cafe'de buluşularak, ertesi günün programı belirlenecek, sonrasında eyleme geçilecek.

Meclis eylemlerin de içeriğini tartışarak, eylemlerde küfür, saldırı, içki ve taşkınlık olmaması için önlem almaya karar verdi. Ayrıca, ''Hükümet istifa'' talebinin öne çıkarılmasına, Taksim'deki eylemciler için çarşamba günü bisküvi, battaniye, kitap vs. toplanıp kargoyla gönderilmesine, "Bostanlı Halk Meclisi" facebook sayfası oluşturulmasına da karar verildi.

Meclis somut bazı hedeflerin yanında, uzun vadeli hedefler de konuşuldu. Meslek gruplarından bir araya getirilecek ekipler oluşturularak, doktorlar mahallelerde sağlık taraması yapacak ve hükümetin sağlık politikalarını anlatacak. Hukukçular, ülkedeki adaletsizlikleri anlatırken, mühendisler ise kentsel dönüşüm projelerini hakkında vatandaşları bilgilendirecek. Bostanlı Halk Meclisi, kurslar açarak, AKP gericiliği karşısında bilime, sanata sahip çıkarak, öğretmenlerin ücretsiz dersler vermesine olanak yaratmak için de çalışacak.

Bu hareket aynı zamanda bir iyilik hareketi
Toplantı sırasında söz alanlar şöyle değerlendirmelerde bulundu

Hakan Sel:
İDSO'da sanatçıyım. Türkiye'deki tüm sanat toplulukları kapatılıyor. İstanbul'daki olay bardağı taşıran son damla. İzmir'i de talan etmeye çalışıyorlar. Türkiye'ye islami diktatörlük geliyor. Çevremizi uyarmalıyız. Biz en büyük hatayı tekel direnişinde evde rahat rahat oturarak yaptık, bize dokunmayan yılan bin yaşasın dedik. Bugün iş değişti. Geri adım atamayız.

Utku Çakır: Artık somut bir şey söylemek zorundayız. Hükümet istifa diyoruz. Halk sokağa indi. Bu enerjiyi hiç bir siyasi parti soğuramaz. Eskiden kurtarıcılar beklerdik. Taksim bize bir şey öğretti: karşınızda zorbada olsa diktatör de olsa mücadele ederseniz kazanırsınız. Bizim kendi temsilcimizi seçmeye ihtiyacımız var.