Dikmen'den halka plastik mermi sıkıldı, halkın direnişi polise geri adım attırdı

Ankara Dikmen Vadisi’nde Melih Gökçek’in yıkım saldırısı bu sabah yeniden başladı. Saldırıda polisin kullandığı plastik mermi sonucu 2 kişi yaralandı. Dikmen halkının direnişi sonucunda çevik kuvvetin sert saldırısı püskürtülerek, polislerin vadi dışına çıkması sağlandı.

Dikmen’de evlerinden edilmek istenen vadi halkına, bu sabah polisler eşliğinde yıkım saldırısı başlatıldı. Çok sayıda çevik kuvvetin katıldığı saldırıda şu ana kadar iki kişi gözaltına alındı.

Güncelleme: 13:32
Dikmen'de halka yapılan saldırı için aylar öncesinden talimat veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıkımın başarılı olamamasının ardından Twitter'da saldırılarını sürdürdü. Çok kısa süre içinde Dikmen'de yıkımların biteceğini belirten Gökçek, evlerini koruyan Dikmenliler için ise, "yasalara katlanmak zorundalar" dedi.


Güncelleme: 13:25
Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamada "Savunmasız halka saldıran teröristtir" sözlerine karşın bugün Dikmen'de polis halka plastik mermilerle saldırmayı sürdürüyor. Sendika.org'un haberine göre, polisin plastik mermili saldırıları sonucunda biri 1 yaşında olan çocuk olmak üzere 20 kişi yaralandı. Yapılan tüm saldırılara karşı direnişini sürdüren halk, polislerin geri çekilmesini sağladı.


Güncelleme: 11:56
Dikmen'de çevik kuvvet eşliğinde yapılan saldırıların, halkın direnişiyle püskürtüldüğü belirtiliyor.


Sendika.org’un haberine göre, barınma hakkına sahip çıkarak Dikmen Vadisi’ndeki rant projelerine geçit vermeyen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından hedef haline getirilen halk, güne yine yıkım saldırısı ile uyandı. Ankara polisi, sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce çevik kuvvet ve TOMA adlı zırhlı araçlarla Vadi’ye girmeye çalıştı.

Kısa bir süre içerisinde Barınma Hakkı Bürosu’nda buluşarak harekete geçen Vadililer, polisin yığınak yaptığı Yıldız tarafına doğru geçti. Polis ise, barikatlar kuran halka tazyikli su ve gaz bombaları ile saldırdı.

Çevik kuvvetin saldırı sırasında plastik mermi kullanması sonucu bir kişinin kolu ve bacağı kırıldı, bir kişi ise karnından yaralandı.

Polis, evlerinin yıkılmasına direnen 2 kişiyi de gözaltına aldı.

Ankara toplumsal muhalefeti, Gökçek’in yıkım saldırılarına karşı Dikmen Vadisi halkı ile dayanışma içerisinde olmak için saat 12.00’da İlker Caddesi son durakta buluşma çağrısı yaptı.

Yıkımlar başladı
Polis ve yıkım ekiplerinin saldırıları Dikmen Vadisi ile de sınırlı kalmadı. Vadi'nin dışında, Or-An tarafında bulunan bir gecekonduya sabah saat 08.00'da yapılan saldırı sonucu gecekondunun yıkımı gerçekleşti. Bir gecekondu için 700 polisin saldırıya geçmesi ise saldırının boyutlarını gözler önüne serdi.