Dikmen Vadisi halkı taşeron şirketi böyle kovdu

Dün akşam saatlerinde yıkım ihalesini aldıkları Yukarı Dikmen Vadisi’nde fizibilite çalışması yaparken mahalleliler tarafından kovulan taşeron şirket yöneticileri çevik kuvvet ve dozerler eşliğinde tekrar Vadi'ye geldi. Vadi halkı şirket yöneticilerini yine kovarken, dozerleri de tahrip etti.

Sendika.org'un haberine göre, Melih Gökçek’in kentsel dönüşüm projelerinin yıkım süreçlerini şirketlere ihale etmesinin ardından Yukarı Dikmen Vadisi’nde yıkım ihalesini aldığını iddia eden GENKAR adlı şirket yetkilileri vadide fizibilite çalışmalarına başladı. Dün akşam gittikleri Dikmen Vadisi’nde barınma hakkına sahip çıkan mahalleliler tarafından kovulan şirket yetkilileri, bu sabah bir kez daha vadiye geldi. Şirketin vadiye bu sefer dozerlerle ve çevik kuvvet polisiyle birlikte gelmesi dikkat çekti.

Dikmen Vadisi halkı, ihale için teminat yatırdıklarını, yıkımı gerçekleştireceklerini ve bunun için çalışmalarını sürdürmek istediklerini söyleyen taşeron şirket yetkililerine izin vermeyeceklerini bir kez daha dile getirdi. “Barınma hakkımız söke söke alırız” sloganlarıyla bekleyişe geçen mahalleliler, yaklaşık 50 kişilik heyetin yıkım çalışmalarında diretmesi üzerine direnişe geçti.

Heyet kovuldu, dozerleri tahrip edildi
Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından taşeron şirket heyeti bir kez daha vadiden kovuldu. Dikmen Vadisi halkı, yıkım ekibini kovduktan sonra yanlarında getirilen dozerleri de hedef aldı. Dozerleri tahrip eden mahalleliler, ne Gökçek’in ne polisin ne de mafya tipi taşeron yıkım şirketlerinin saldırılarına ve tehditlerine karşı barınma haklarından asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Çevik kuvvet ile bir süre karşılıklı bekleyen Vadi halkı, polisin de bölgeden ayrılmasının ardından Barınma Hakkı Bürosu’na doğru yürüdü. Mahalleliler, taşeron şirketin tehdit ve saldırılarına karşı yürütülecek mücadeleye ilişkin bir toplantı gerçekleştirme kararı aldı.