Dikkat! Çocuğunuz 'balkon çocuğu' olabilir...

Türkiye Ramazan Bayramı tatilinde sahil kentlerine akın ederken Kırklareli'nde 7 gençten oluşan GoGreenCamping ekibi, İğneada Longoz Ormanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla Bayram tatillerini Longoz Ormanlarında geçirdiler.

Yusuf Yavuz

Doğaya ve çevreye sahip çıkarak gençlerin çevre koruma ve kullanma dengesinin arttırılmasına dikkat çekmeyi amaçlayan ve kendilerine 'GoGreenCamping' adını veren grup, aynı zamanda bugünün çocuklarının “balkon çocuğu” olarak yetiştirilmesine karşı çalışmalar yürütüyor.

Bayramda Longoz ormanlarında çadır kurdular
Sait Çetin , İsmail Metin, Tora Benzeyen, Mustafa Özer, Caner Ulupınar, Abdullah Taygun Yavaşça ve Anıl Gökrenk’ten oluşan GoGreenCamping ekibi Ramazan Bayramı tatillerini de bitişiğinde Bulgaristan sınırında termik santral yapılması projesiyle gündeme gelen İğneada Longoz Ormanlarında kurdukları çadırlarda geçirerek korumanın önemine dikkat çektiler.

Geceyi Bulgaristan sınırında geçirdiler
Bayramın ilk günü İğneada Erikli Gölü kenarından Longoz Ormanlarında yürüyüş yapan ekip, Sislioba Köyü ve çevresini gezdi. İkinci gün Beğendik Köyü’ne yürüyen gençler, geceyi Bulgaristan'ın Rezovo Köyü’ne karşı kamp kurarak geçirdiler. Bölgede doğanın tahrip edilmesine neden olacak hertürlü çalışma ve yapının karşısında durma kararı alan gençler, yürüyüşlerinin son gününde Longoz Ormanlarında yer alan Mert Gölü’nü gezdiler.

Longoz ormanları korunsun
Longoz Ormanları ve Mert Gölü’nün benzersiz doğasının korunarak yöredeki ekoturizmin geliştirilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden genç yaşam savunucuları, konuyla ilgili hazırlayacakları projelere destek istediler. GoGreenCamping ekibi, Longoz Ormanları ve İğneada ile ilgili gençlere yönelik projeler geliştirirken, yöredeki doğa sporları ve kamp etkinliklerinin uluslararası alanda tanınırlığının artması için çalışmalar yürütmeye hazırlanıyor.