Devrimci Gençlik Köprüsü yeniden!

1969 yılında devrimci öğrencilerin yaptığı ancak sonrasında patlatılan Devrimci Gençlik Köprüsü’nün yeniden yapılması gündemde.

Yıllar önce devrimci öğrenciler tarafından Zap Suyu üzerinde kurulan, ancak 1999 yılında havaya uçurulan Deniz Gezmiş Köprüsü olarak da bilinen Devrimci Gençlik Köprüsü’nün yeniden yapılması için bir kampanya düzenleniyor.

Devrimci Gençlik Köprüsü 1969 yılında Hakkari'deki Zap Suyu'na inşa edilmiş 1999 yılında ‘kimliği belirsiz kişilerce’ dinamitle patlatılarak yıkılmıştı. Köprünün 60’lı yılların sonunda devrimci öğrencilerin gündemine gelmesi, dönemin başbakanı Süleyman Demirel’in İstanbul Boğazı Köprüsü projesi nedeniyle olmuştu. Köprüye yönelik protestoların gündemde olduğu günlerde, birçok devrimci öğrenci Hakkâri’ye giderek Zap Suyu’nun üzerine köprü yapmak için çalışmalara başladı. Devrimci gençler, yedi metre yüksekliğinde, 20 metre uzunluğundaki köprüyü 22 gün içerisinde yaptı. Yıllarca bölgede bulunan köylülere hizmet veren köprü 1999 yılında dinamitle patlatılarak havaya uçuruldu.

10 yıl önce yıkılan köprünün şimdi tekrar yapılması gündemde. Ekim ayı içerisinde köprünün yapımı için bir dayanışma konseri düzenlenecek. Birçok sanatçının katılması beklenen konserin geliri köprünün yapımı için harcanacak.
(soL-Haber Merkezi)