Denizli Devlet Hastanesi’nde ‘Harun Yahya’ propagandası

Denizli Devlet Hastanesi’nde “Harun Yahya” propagandası yapmak için açılan stant, halkın büyük tepkisi üzerine güvenlikler tarafından kaldırıldı.

Harun Yahya propagandaları bu kez devlet hastanesi önlerine kadar geldi. Denizli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü önünde stant açıp Yahya’nın A 9 adlı televizyon kanalını ve bilim karşıtı yayınları propaganda eden stant halkın yoğun tepkisi üzerine kaldırıldı.

Denizli Devlet Hastanesi önünde stant açıp künye bilgileri dahi olmayan Harun Yahya dergilerini ve A9 adlı televizyon kanalının tanıtım broşürlerinin dağıtımını yapan stant hastane önündeki Denizlililerin yoğun tepkisini çekti.

Standa tepki gösteren bir vatandaş izin dahi alınmadan üstelik bir hastane önünde bilim karşıtı propaganda yapıldığını belirterek tepki gösterince, stant görevlisi kadın “Allah’ın izniyle dağıtıyoruz size ne oluyor? Allah’ın izniyle Türk-İslam Birliği kurulacak” cevabı verdi.

Çıkan tartışmanın ardından hastaneye gelen diğer Denizlililerde standa tepkilerini dile getirince, stant görevlisi kadın bu kez AKP’li Denizli Belediye Başkanı’nın da bu stant ile ilgili bilgisi olduğunu ve hiçbir künye bilgisi bulunmayan broşürlerden Belediye Başkanı’nın da aldığını söyledi.

Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen hastane güvenlikleri standın kaldırılmasını isterken, stant kısa süre sonra hastane önünden kaldırıdı.

(soL - Denizli)