Deniz'in parkası Erdal'ın sırtında...

Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş ve Hüseyin İnan'ın kardeşi İrfan İnan, Haziran direnişinde gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya'yı ziyaret etti. Sarıkaya Deniz'in parkası ve postallarını giydi.

(Bayram Uluad - soL)
Ankara'daki eylemlerde polisin saldırısıyla bir gözünü kaybeden Erdal Sarıkaya'yı Bora Gezmiş ve İrfan İnan evinde ziyaret etti. Gezmiş,İnan ve Sarıkaya Haziran direnişine dair sohbet ettiler.

"Bizim zamanlarımızdakiler dahil ülkede ilk defa böyle eylemler oluyor. Bu kadar aktif ve yoğun bir şekilde ciddi bir başkaldırının olması bize ister istemez kardeşlerimizi hatırlattı" diyen Gezmiş, Sarıkaya'ya "Sen de eylemlerde yara aldığın ama buna rağmen Deniz cesareti göstererek 'halkıma bir göz vermişim feda olsun' dediğin için bu ziyareti yapmayı planladık" dedi.

"Bizim zamanımızdaki gençlik ayaklanmaları da dahil hiç bir ayaklanmada gençlik bu kadar yaratıcı, bu kadar aktif olmamıştı. Bu bizi çok duygulandırdı. Bu süreçten sonra Gezi eylemcilerini bekleyen en büyük hedef örgütlü mücadeleyi yükseltmektir. Bizler bunun için eylemlerde canına zarar gelenleri, hayatını kaybedenleri, gözünü kaybedenleri büyük saygıyla selamlıyor ve sahipleniyoruz" diyen İnan ise, Sarıkaya'yı ziyaretlerinin aslında tüm Gezicileri ziyaret olduğunu ifade etti.

Deniz'in parkası Erdal'ın sırtında!
Bora Gezmiş'in "Bugüne kadar bu parkayı giymek sadece iki ya da üç kişiye nasip oldu. Bizler senin de bunu giymeyi hak ettiğini düşünüyoruz" diyerek Deniz Gezmiş'in parkasını ve 6 Mayıs günü giydiği postallarını Erdal Sarıkaya'ya uzatmasıyla evde duygusal anlar yaşandı.

Konuşmakta zorluk çeken Sarıkaya "Bu onuru bana yaşattığınız için size ne kadar teşekkür etsem azdır. Ben normalde konuşmakta zorlanan birisi değilim ancak hiç bu kadar zorlanmamıştım. Kusuruma bakmayın. Bizler Denizler'le büyüdük. Ancak bunları görmek, giymek, sizlerin ayağıma kadar gelişinize tanık olmak beni inanılmaz derecede onore etti" dedi.

Gezmiş ve İnan'ın yanlarında getirdikleri fotoğraf albümlerini Sarıkaya'ya verdiği ziyaret, birlikte çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.