Deniz Feneri'ne yardımlar azaldı

Almanya'daki Deniz Feneri Derneği hakkında açılan yolsuzluk davası sonrasında Türkiye'deki derneğe yapılan yardımlarda azalma meydana geldi.

sol (Kocaeli) Kendini 'Yüzyılın iyilik hareketi' olarak lanse eden ve özellikle de son birkaç yılda büyüyüp vatandaşlardan büyük paralar toplayan Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'daki merkezine polisin yaptığı baskın sonrası prestij kaybetmesi yardım oranını düşürdü.

Ramazan ayı nedeniyle Kocaeli dahil olmak üzere ülke genelinde yardım stantları açan Deniz Feneri Derneği sıkıntılı günler yaşıyor. Almanya'daki Deniz Feneri Derneği yöneticileri hakkında açılan soruşturma da, bunda etkili oluyor. Dolayısıyla, ramazan ayı olmasına rağmen derneğe yapılan yardımlarda azalma yaşanıyor. Kocaeli Fuarı'nda açtıkları yardım standında basın toplantısı düzenleyen Deniz Feneri Derneği Kocaeli Koordinatörü Erdal Bal, Almanya'da açılan dava sonrasında yardımların azaldığını ancak Almanya'daki dernekle hiçbir ilgileri olmadığını yeniledi.

Gebze, Körfez, Derince, Bekirpaşa, İzmit Sanat Sokağı ve Fuar alanı ile Gölcük'e kurulan stantlarda yoksul ailelere yardım toplamaya devam ettiklerini de ifade eden Bal, şunları kaydetti: "Almanya'daki Deniz Feneri Derneğiyle hiçbir bağlantımız yok, sadece isim benzerliği vardır. Çıkan haberler kurumumuza yardımları da olumsuz yönde etkiliyor. İnsanların kurumumuza bakış açıları ve yardım etme konularında azalma var. Bu azalmadan maalesef bağışlar ve yoksul aileler etkilenecektir."

Kredi kartıyla taksit taksit zekat
Erdal Bal, kuruma yardım yapacakların stantlardan kredi kartı, internet bankacılığı, online tahsilat ekranlı bankalarla bağışta bulunabileceklerini de dile getirerek, ''Ayrıca Turkcell faturalı, Avea ve Vodofone tüm hatlardan 5560'a boş mesaj atarak da yardım yapılabilir" diye konuştu. Kentte, 4 bin 89 aileye yardım eden derneğin 576 gönüllü bağışçısı bulunuyor. Öte yandan, Gebze Belediyesi de, derneğe, ilçenin en işlek yerinde bir stant açma izni verdi. Bunun için Çamlık Parkı'nın karşısındaki Hükümet Caddesi'nin girişine mabo denilen plastikten yapılmış bir kabin koyuldu. Kabinin dört bir yanına "Kredi kartı geçerlidir" ve "Zekat-fitre ve diğer bağışlarınız kabul edilir" şeklinde iki de duyuru asılarak yardım toplanmaya başlandı.