Cumhurbaşkanı Gül'ü protesto eden öğrencilerin yargılanmasına başlandı

Kocaeli Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto eden TKP ve Öğrenci Kolektifi üyesi öğrencilerin yargılanmasına başlandı.

Kocaeli Üniversitesi’ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto eden öğrencilerin yargılanmasına başlandı.

Yargılanan, gençliğin iradesidir
Konuya ilişkin mahkeme önünde biraraya gelen TKP’li öğrenciler, sık sık "Parasız eğitim, AKP’siz Türkiye’’, Gerici, ırkçı, halk düşmanı AKP’’ ve “Boyun eğme, AKP’den hesap sor’’ sloganları attı.

"Gençlik AKP’ye boyun eğmeyecek’’ pankartı açan TKP’li öğrenciler tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Üniversitelilerin taleplerini iletmek için rektörlük önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere, imamın ordusu biber gazı, jop ve TOMA’larıyla saldırdı. Olaylar sonrası 49 öğrenci gözaltına alındı. Rektörlük, Valilik ve imamın ordusu ittifakı üniversitede soruşturma ve Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı davayla yüzünü gösterdi.’’

Yalanlarla kandırmaya çalışıyorlar
AKP’nin, üniversitelerde harçları kaldırma kararının da eleştirildiği açıklamada, şöyle denildi:

“Topluma, her alanda baskı uygulayan AKP, bir yandan harçları kaldırdım, üniversitede siyaset yapmayı serbest bıraktım derken halkı yalanlarla kandırmaya çalışıyor. Bu adımlar, üniversitelerden devrimci, yurtsever, ilerici öğrencileri silme operasyonundan başka bir şey değildir. AKP, gerici, piyasacı ve bilimsellikle alakası olmayan 4+4+4 modeliyle gençliği tek tipleştirmek istemektedir. AKP, toplumdan karşılık görmemekte ve yerinde saymaktadır. AKP’ye bu tıkanıklığın bedelini ödetecek en önemli dinamiklerden biri gençliktir. AKP bunu bildiği için gençlikle uğraşıyor. Burada yargılanan 46 öğrenci değil, gençliğin iradesidir. Bir kez daha ilan ediyoruz ki, AKP’nin baskıları üniversitelileri, susturamayacak.’’

Duruşma, gelmeyen öğrencilerin dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 19 Ekim’e ertelendi.

(soL - Kocaeli)