Çukurca'da "Özel Tim" saldırısı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Yeşilçeşme Mahallesi sakinleri kar maskeli özel timlerin baskın gerçekleştirdiğini ve evleri rastgele taradığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Yeşilçeşme Mahallesi sakinleri kar maskeli özel timlerin saldırısına uğradıklarını söylediler. Mahalleye baskın veren polislerin evleri taradığını söyleyen mahalleliler yaşadıklarını Gündem Gazetesi'ne anlattılar.

Yeşilçeşme Mahallesi'nde kar maskeli özel hareket timleri Samet Erdem, Şemsettin Erdem, Mustafa Akgül ve Ergül Kaçmaz'ın evlerine PKK'li olduğu gerekçesiyle baskın düzenledi. Evlerin etrafını saran özel timler evleri rast gele tarayarak, gaz bombası attı. Evlerin taramasından sonra Şemsettin Erdem, Samet Erdem ile Ergül Kaçmaz gözaltına alındı. Baskın sırasında Salih Erdem'in kolunun kırıldığı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 6 kişinin ise gazdan zehirlenerek sağlık ocağına kaldırıldığı belirtildi.

Yaşanan olayın ardından olay yerine giden Çukurca DTP belediye başkan adayı Mehmet Kanar, evlerin tarandığını ve bir çok evin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Kanar, "Filistin'de yaşananların benzeri burada yaşanmıştır. Olaydan sonra Cumhuriyet Savcısı ile görüştüm. Bu baskının tek nedeni bu insanların partimizin çalışmalarında aktif yer almasıdır. Başka gerekçesi yoktur" dedi.

Olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kanar, insan hakları kuruluşlarını ilçeye davet etti.