Çorlu'da direniş devam ediyor

AKP diktatörlüğüne karşı 20 gündür Türkiye'nin birçok ilinde süren halk direnişi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de devam ediyor.

Her akşam Çorlu Atatürk Meydanı'nda toplanan binlerce eylemci, saat 21.00'e kadar coşkulu bir şekilde slogan atarak, türkü söyleyerek, halaylar çekerek meydandaki kalabalığı güçlendirirken, 21.00'den sonra ise farklı mahallelere yürüyüşler düzenliyorlar.

Eğitim-Sen Çorlu Temsilcisi Kazım Ünlü'nün de bir konuşma yaptığı eylemde, halk daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na yürüyüşe geçti.

18 Haziran Pazartesi günü ise, eylemcilere sanatçı Pınar Aydınlar ve Grup Eflatun türküleri ve marşlarıyla destek oldular. Pınar Aydınlar türkülerini söylemeden önce şunları kaydetti:

''Canlar, dostlar, yoldaşlar bugün ülkemizde toprağımıza, kimliğimize, fikirlerimize, geleceğimize hükmetmeye çalışan faşizan zihniyetin sahibidir Tayyip Erdoğan. Bugün insanlar işkencelerde katledilirken, devrimciler tutsak edilirken, kadınlarımızın kaç çocuk yapacağına karışılırken diğer taraftan, toprağımıza, barajlarımıza da saldırı vardır. Bu zihniyet aynıdır. Dersim’de insanların tercihlerine saldıran AKP'dir. Bu zihniyet birdir. Fakat anlamalıdırlar. Bu bir halk isyanıdır. Bu isyanda dil, din, milliyet farkı yoktur. Gezi Parkı isyanı sadece ağaçtan dolayı değildir. Bizim namusumuza karışılmıştır. Namusumuz bize aittir. Kimliğimize karışılmıştır, kimliğimiz bize aittir. Devlet terörü son bulmalıdır. Polisler sıkıyorsa, TOMA'yı bıraksın, kasklarını çıkarsın, coplarını bıraksın da öyle gelsin! Bugün hepimiz birleştik. Dün Dersimde, Sivas'ta, Maraş'ta, Çorum'da, Roboski'de, Uludere'de katledilen insanlar buradalar. Bu baskı ve zorbalık politikalarına karşı Denizlerin, Mahirlerin, İbrahimlerin, Mazlumların sesini yükselteceğiz. Biz onların çocuklarıyız. Elinizden ne geliyorsa yapın! Biz bir şey biliyoruz: Faşizme karşı omuz omuza olmak!
Dostlar, sınıfsız, sömürüsüz bir dünyanın özlemi ile bugün 12 saat çalışan işçi sınıfının yarın iktidarda olacağı günleri görmek özlemi ile selamlıyorum sizleri.”

(soL- Çorlu)