Çocuklar için adalet çağrısı

İstanbul Özel Yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, TMK kapsamında yargılanan ikisi tutuklu altı çocuğun duruşması yapılacak.

soL (İstanbul) Bugün İstanbul'da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında tutuklu bulunan ikisi tutuklu altı çocuğun duruşması yapılacak. Çocuklar Icin Adalet Çağrıcıları İstanbulluları hepsi de lise öğrencisi olan çocukların duruşmasına destek vermeye çağırdı.
Bugün saat 10:00'da İstanbul Özel Yetkili 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde (Beşiktaş'ta ki eski DGM) görülecek duruşmada 18 yaşından küçük altı çocuğun davası görülecek. Bu çocuklar TCK'nın örgüt üyeliği suçunu düzenleyen 314., mala zara vermeyle ilgili 151/152., molotof atmayla ilgili 170,174. ve 3713 Sayılı Yasa'nın 5. maddesi uyarınca yargılanıyorlar. Hepsi de lise öğrencisi olan G.B, Y.A , Y.T, R.Y, R.A ve O.B'nin geçen celsede savcı nın yeni bir mütalaasıyla 2911 Sayılı Toplantı Ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na Muhalefet ve örgüt propagandası suçlarından da cezalandırılmaları isteniyor.

Çocuklar için adalet çağrıcıları ismi altında biraraya gelen insanlar, bugün yapılacak duruşmaya ve sonrasında yapılacak basın açıklamasına destek çağrısı yaptı.