CHP'li belediyenin ABD askerleriyle dostluk maçı

Üç gün boyunca İzmir’de kalan ABD’li askerler İzmir Büyükşehir Belediyesi futbol takımı ile bir ‘dostluk maçında’ karşı karşıya geldi.

İzmir Limanı’nda demirleyen Amerikan askeri gemisi USS Bataan personelinin kurduğu futbol takımı, 1. Amatör Küme’de oynayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir futbol maçı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde karşılaşma “Dostluk kazandı” başlığıyla verilirken, CHP’li Belediye’nin ABD askerlerine karşı konukseverliği dikkat çekti.

İzmir Limanı’nda demirleyen ve 3 bin 500 askeri taşıyan Amerikan gemisi USS Bataan personelinden oluşturulan futbol takımıyla yapılan maçı İzmir Büyükşehir Belediyesi 9-1 kazandı. CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ABD askerlerini İzmir’e geldiğinden bu yana yalnız bırakmaması dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sitesinde maçla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Karşılaşma amacına yakışır bir şekilde dostça ve centilmence geçerken, maçı farklı kaybeden ABD’li oyuncular rakiplerini tek tek kutladı. İki tarafın oyuncuları maç sonunda formalarını değiştirdi.”

Maçta gazetecilerin sorularını cevaplayan Amerikan askeri takımının kaptanı Juan Rivas İzmir’de olmaktan mutluluk duyduklarını söylerken, “İnsanlar çok cana yakın, İzmir gerçekten çok güzel bir şehir. Daha önce Türkiye hakkında çok fazla bir bilgim yoktu ancak buraya geldiğimde insanların ilgisi beni memnun etti” dedi.

İzmir’e gelen ABD askeri gemisinin komutanı da geldiklerinin ilk gününde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmişti. Sokaklarda İzmirlileri rahatsız eden ABD askerlerini TKP üyeleri ve dostları yaptıkları bir eylemle protesto etmiş yumurta yağmuruna tutmuşlardı.

(soL - Haber Merkezi)