CHP: Ya oyunuz ya eviniz

Mersin'de CHP'li Akdeniz Belediyesi'nin "kaçak" yapıların sahiplerini resmi olmayan bir yazıyla belediyeye çağırdığı ve kendilerine oy verilmemesi durumunda para cezası yazmakla tehdit ettiği iddia ediliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesi'nde bulunan Çay, Çilek ve Özgürlük Mahallesi sakinlerinin, CHP'li Belediye tarafından resmi olmayan bir yazıyla belediyeye çağrıldığı iddia ediliyor. Mahalle sakinlerinin oy vermemeleri durumunda ceza yazmakla tehdit edildiği iddia ediliyor.

Resmi nitelik taşımayan belgede mahalle sakinlerinin "kaçak" olduğu söylenen yapılarına inşaat ruhsatı alabilmeleri için belediyeye davet edildiği, belediyeye uğrayan vatandaşların ise Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy'un kardeşi Ahmet Yücesoy tarafından bir odaya alınarak kendilerinden 29 Mart'ta CHP'ye oy istendiği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Akdeniz Belediyesi DTP'li Meclis üyeleri, bu konuyu gündeme getirdi. Meclis üyeleri adına ortak açıklamayı yapan Hasan Arık, yaşanan bu olayı şantaj olarak niteledi, seçimlere birkaç gün kala yapılan bu uygulama nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve Cumhuriyet Savcılığı göreve davet edildi.

'Kaçak yapı arıyorsan yanındaki plazaya bak'
Arık, "Sayın Kenan Yücesoy ve kardeşi Ahmet Yücesoy, yerel seçimlere bir hafta kala kenti germeye, hukuku çiğnemeye ve yasadışı işler yapmaya devam etmektedir. Belediyeye ait resmi plakalı araçlarla ve yetkisiz şahıslar eliyle 'sahte evraklar' dağıtmaktadırlar. Kentimizin bazı mahallerde dağıtılan sahte evraklar ile vatandaş belediyeye çağrılmakta ve Ahmet Yücesoy tarafından oy verilmesi için 30 Mart sabahı evlerine ruhsat vereceklerini söylemektedir. Valimizi de bu işe dahilmiş gibi göstererek oy bezirganlığı yapmaktadırlar" dedi.

"Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ve kardeşi Ahmet Yücesoy, eğer imara aykırı kaçak yapılarla ilgilenmek istiyorlarsa bu mahallelere gitmelerine gerek yoktur" diyen Arık, sözlerine şöyle devam etti: "Belediye Sarayı'nın yanı başında bulunan Akarsu Plaza'ya bakarlarsa kaçak yapıyı görebilirler. Bu plazanın üstüne sonradan yapılan düğün salonu ve kafeterya, imara aykırı ve kaçaktır. Sayın Yücesoy'ları göreve çağırıyoruz. İşlem yapın, tutanak tutun ve yıkın. Tabi eğer ortak değilseniz, sahibi değilseniz..."

Arık, Akarsu Plaza hakkında işlem yapılması için konuyu Meclis'te sözlü olarak gündeme getirdiklerini ancak bunun yapılmadığını da ifade etti.

'Madem kaçaktı bugüne kadar aklınız neredeydi?'
Ellerine bu yazı ulaşan mahalle sakinleri de Yücesoy kardeşlere tepki gösterdi. Mahalle sakinlerinden Abdulvahap Tatlı, şöyle konuştu: "Yerel seçimlere bir hafta kala evlerimize bu yazıyı gönderiyorlar. Bir çoğumuzun ruhsatları da var ama madem evlerimiz kaçaktı, bugüne kadar aklınız nerdeydi? Bizler alın terimizle 1 veya 2 katlı evler yaptık ve yıllardır bu evlerde yaşıyoruz. Oysa bize verdikleri yazıda, evlerimizin duvarlarının örülme aşamasında olduğu yazılıyor, bu körlükten başka bir şey değildir. Bizleri bu tür oyunlarla korkutamazlar."