CHP’nin Konak adayının adaylığı düştü

Konak İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin İzmir Konak’ta Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Kemal Karataş’ın adaylığını iptal etti.

soL (HABER MERKEZİ) CHP'nin İzmir Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş'ın adaylığı, İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildi. İlçe Seçim Kurulu, Karataş'ın adaylık öncesi il başkanlığı görevinden yasal süre içinde çekilmediğine hükmetti.

Söz konusu itirazı eski CHP Başkan Vekili Zikri Dursun yapmıştı. Kararda, "Konak Belediye Başkan adayı olan Kemal Karataş'ın bu tarihten sonra CHP İl Başkanı olarak 2 Aralık 2008 tarihinde iki ayrı yazı ile CHP İlçe Başkanlıklarına yazı gönderdiği, ayrıca İş Bankası Yenigün şubesindeki İzmir CHP İl Başkanlığına ait hesaptan para çekilmesi için il saymanı ile birlikte CHP İzmir İl Başkanı olarak 5 Aralık 2008, 26 Aralık 2008 ve 31 Aralık 2008 tarihlerinde üç ayrı yazı yazarak İl Başkanı olarak parti adına bankadan para çekmek suretiyle de faaliyetlerini devam ettirdiği ve bu suretle istifasının gerektiği son tarih olan 1 Aralık 2008 tarihinden sonra da İl Başkanlığı faaliyetlerini devam ettirdiği anlaşıldığından, Konak Belediye Başkan adalığının iptaline karar verilmesi gerekmiştir" denildi.

CHP'nin yeni adayını 28 Şubat'a kadar bildirmesi gerekiyor. Kemal Karataş, İlçe Seçim Kurulu'nun kararına itiraz edeceğini belirterek "Bazı arkadaşlarımız maalesef bu tür yöntemlere başvurabiliyorlar, maalesef bunlar olabiliyor, yasal hakkımı kullanacağım" dedi. Karataş, il başkanı olarak banka hesaplarından para çekme işlemine, çalışanların mağdur olmaması amacıyla imza attığını savunarak, "Yeni bir il başkanı atanmış olsaydı, bu durum yaşanmazdı" diye konuştu.