Çelik fabrikası önünde gerilim

Bamesa Çelik fabrikası önünde vatandaşlar ile fabrika yönetimi arasında yeşil alan ve park alanı gerginliği yaşandı. Olaya tepki gösteren İspanyol yönetici ortalığı birbirine kattı.

Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde, otomotiv yan sanayi malzemesi üreten İspanyol sermayeli Bamesa Çelik fabrikası önünde bulunan alanın yeşil alan ve park alanı olduğunu, fabrikanın bu yolu kullanarak suç işlediğini belirten bir grup vatandaş sabah erken saatlerde fabrika önüne araçlarını çekerek eylem yaptılar.

Vatandaşlar araçlarını çektikleri yerin imar planında park göründüğünü belirterek duruma tepki gösterdiler. Bu esnada fabrikaya jipi ile giriş yapan fabrikanın İspanyol yöneticisi ise duruma tepki göstererek aracı ile park halindeki bir otomobile çarptı. Bir süre sonra fabrikadan çıkan İspanyol yönetici dışarı çıkıp cebinden çıkardığı paraları aracın üzerine saçınca vatandaşların sert tepkisi ile karşılaştı. Polis olaylara müdahale etti.

DHA'nın haberine göre, olay yerine gelen polis ekiplerine araçların park edildiği yerin imar planındaki yerini gösteren eylemci vatandaşlar, yasalara aykırı bir durum söz konusu olmadığını, imar planında yeşil alan olarak görülen yere araçlarını park ettiklerini ifade etti. Bu esnada fabrika yöneticilerinin de yavaş yavaş mesai için fabrikaya gelmesi ile birlikte fabrika girişinde gergin anlar yaşandı.

İspanyol yönetici park eden araca cipi ile çarptı
Bu esnada fabrikaya gelen bir üst düzey yönetici aracı ile park halindeki araçların arasından geçtikten sonra fabrika içine girdi. Bir süre sonra tekrar aracına binen İspanyol yönetici aracını park etmiş olan 16 VK 930 plakalı otomobile sürerek yandan çarptı. Olaya tepki gösteren İspanyol yönetici daha sonra fabrika içine girdi.

Bir süre sonra fabrikadan tekrar dışarı çıkan ve ismi öğrenilemeyen fabrikanın İspanyol yöneticisi, biraz önce cipi ile çarptığı otomobilin üzerine cebinden çıkardığı paraları saçmaya başlayınca olanlar oldu. Yöneticinin bu hareketine öfkelenen vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Fabrikanın diğer yöneticilerinin araya girmesi ile birlikte ortam sakinleştirilirken, polis ekipleri olayla ilgili de tutanak tuttu. Vatandaşlar hem araca çarpması hem de bilerek mala zarar nedeniyle İspanyol yöneticiden şikâyetçi oldular.

Araçlar kaldırıldı
Yaklaşık 2 saat süren eylem, fabrika yöneticileri, Emniyet Müdürü ve Taşıyıcılar Koopeartifi yöneticilerinin araya girmesi ile sona erdirildi. Araçları çeken vatandaşlar, fabrika önündeki alanın park olarak kullanılması için de belediyenin üzerine düşeni yapmasını istediler.