Çektiği tarım kredilerini ödeyemeyen bir çiftçi intihar etti

Samsun’un Çarşamba İlçesine bağlı Çaltı Köyü’nde bir çiftçi çektiği tarım kredilerini ödeyemeyince intihar etti.

Samsun’un Çarşamba İlçesinde çirftçilik yapan bir vatandaş çektiği yaklaşık 200 bin TL’ye yakın kredi borcunu ödeyince intihar etti. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Ahmet Çucukçu(56) isimli vatandaş kendine ait ahırın arka tarafında bulunan bir ağaca kendini asarak yaşamına son verdi. Olay yerine gelen jandarma tarafından ağaçtan indirilen Çubukçu'nun cesedi incelenmek için Trabzon Adli Tıp kurumuna gönderildi. Ahmet Çubukçu'nun evli ve 4 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Köylüler isayan etti
Olayın gerçekleştiği köydeki köylüler de yaşanan durum karşında isyan etti. köylerinde hemen hemen bütün çiftçilerin kredi borcu olduğunu belirten köylüler, “Buradaki çiftçiler yaşayamaz hale geldiler, bir kısmı köyü terketti. Bir kısmı ise bu arkadaşımız gibi bunalıma girdi. Çiftçiler artık kredisiz yaşayamaz hale geldi. Kredi borçları ise aldı başını gitti. Devlet çiftçileri düşünmüyor” dedi.

Edinilen bilgilere göre Çarşamba’da çiftçilikle uğraşan bir çok çiftçinin bankalara kredi borcu var. Çarşamba Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde de çiftçilere ait çok sayıda icra doyası bulunuyor.

(soL-Samsun)