Çankırı'da işçileri taşıyan servis kaza yaptı: 9 ölü

Çankırı'da bir tuğla fabrikasında çalışan işçileri taşıyan servis minibüsü ile bir otomobilin çarpışması sonucunda 9 kişi yaşamını yitirdi.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesi sanayi mevkiinde, tuğla fabrikasında çalışan işçileri taşıyan bir minibüs ile karşı yönden gelen bir otomobilin çarpışması sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan kazayla ilgili açıklamasında 6 kişinin otomobilde, 3 kişinin de minibüste hayatını kaybettiğini belirtti. Vali, yaralanan bir kişinin de Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını kaydetti.

Özcan açıklamasını şöyle sürdürdü:"Minibüs, bölünmüş yolun öbür iki şeridinden bu iki şeride geçiyor. Buradan da Ilgaz istikametine giden otomobile çarpıyor. Yani binde bir olacak bir ihtimal meydana geliyor. Ölenlere rahmet diliyorum. Türkiye'de trafik de bir terör. Enteresan bir şey. 'Trafik kazaları azalacak' diye ifade ettiğimiz bölünmüş yolda, dikkatsizliklerimizle bizi müteessir eden olaylar cereyan ediyor."

Kazada otomobil sürücüsü Hasan Kurban (41) ile araçta bulunan Cafer (6), Gülten Kas (39), Selver (31) ve İsmail Kurban (33) ile minibüste yolculuk eden Hazer Aşçı (8), Şaziye Yurdagül (16), Elif Nur Yurdagül (1) ve Satı Özdemir (47) hayatını kaybettiği bildirildi.