Çanakkale'de okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesine tepki!

Çanakkale'de Merkez Ortaokulu'nun İmam Hatip'e dönüştürülmesine tepki gösteren ve bu uygulamayı engellemek için kurulmuş olan 'Cevatpaşa Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz Çalışma Grubu' açıklama yaptı.

AKP'nin 4+4+4 eğitim yasasıyla binlerce okulun dönüştürülmesine ve 76 imam hatip okulu açılmasına karşı çocuklarının eğitimi o okullarda süren velilerin tepkisi büyüyor. Son olarak Çanakkale'de bir okulun İmam Hatip'e dönüştürülmesine teki gösteren aileler sokaktaydı.

Çanakkale Cevatpaşa Mahallesi Meclisi Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz Çalışma Grubu'nun bugün İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile görüşmesinden sonra bir basın açıklaması düzenlendi çalışma grubunun açıklaması şu şekilde ''Cevatpaşa Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz çalışma grubu olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden bir çağrı aldık.Olağanüstü genel kurulumuzdan sonra bizi makamına kabul ettiler ve biz çağrımızı yineledik.

Merkez ortaokulumuzu geri istiyoruz,bu düşüncemizi hemen istediğimizi ilettik. Fakat kendileri 1-1,5 sene gibi bir zaman sonra size iletirim dedi. Bizde 1-1,5 sene içinde kendi makamında bulunur mu bulunmaz mı diye bilmediğimiz için olumsuz ayrıldık. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gene her gün 17:30'da Merkez Ortaokulu'nun önünde buluşacağız. Çalışma grubu olarak, mahalleli olarak, Çanakkale olarak orada bulunacağız. Diğer illerden de destek alıyoruz. Bu şekilde mücadelemize devam ettireceğiz. Biz ismi ile beraber mahallemizin ihtiyacı olan Merkez Orta Okulumuzu geri istiyoruz.'' dendi.

Cevatpaşa Mahalle Meclisi Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz Çalışma Grubu üyesi ve Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş ise ''İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ile yaptığımız görüşmede daha önceki il milli eğitim müdürleri ile yaptığımız görüşmeleri "Eskiler beni ilgilendirmiyor.''diye değerlendirdi. Biz de önümüzde 2015 genel seçimlerinin olduğunu ve olası bir görev değişikliğinde sizin yerinize gelenler de aynı şekilde değerlendirirse ne yapacağımızı sorduk. 'Bilemeyeceğini, bireysel olarak takipçisi olacağını' söyledi. Alınan kararları yasa gibi gördüklerini söyleyen Mantaş, değiştirmek için gereğini yapmadıklarını belirtti. Cevatpaşa'da bulunan üç okuldan 4.Sınıfı bitiren 305 öğrencinin olduğunu ve Cevatpaşa mahallesinde böyle bir okulun bulunmadığını, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün buna çare üretmediğini ve 350 kişilik okulları 75 kişilik İmam Hatip'e dönüştürürken hiç bir istatistik veriden yararlanılmadığını böylece mahallenin öğrencilerinin mağdur olduklarına dikkat çeken Mantaş Sözlerine ''Zülküf Memiş'in basın yoluyla Merkez ortaokulu isminin ve binasının iade edilmesini açıklaması gerektiğini ve Cevatpaşa Mahallesi Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz Çalışma Grubu olarak bu mücadeleyi yükselteceklerini ve okulların açılmasıyla mahallenin tamamının tepkisiyle karşılaşacaklarını.'' söyledi.

Sonrasında Merkez Ortaokulumuzu Geri İstiyoruz Çalışma Grubu olarak toplanan beş bine yakın imza ile Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidileceği belirtildi.